Hirdetés

Hosszú Katinka éktelen haragra gerjedt, amiért a férje nem kap edzői fizetést, mivel nem edzi őt

Nap Híre portré Nap Híre

Gelencsér a lehető legmagasabb összegű havi apanázst kapta, de most úgy tűnik, ennek vége.

Augusztus elején jött az örömhír, hogy megszületett Hosszú Katinka kislánya. Várhatóan az olimpikon úszó a szülés után még egy ideig nem tér vissza a világszintű úszáshoz.  

Ennek kellemetlen következményei lesznek: mivel nem felel meg a követelményeknek, ezért a Magyar Úszó Szövetség nem terjeszti fel, hogy Hosszú Katinka edzője, egyben férje továbbra is a KEP kedvezményezettjei között szerepeljen, írja a Sportal. Gelencsér Máté a felesége tokiói 5. helyezése alapján került a Kiemelt Edzői Programba, de Hosszú Katinka szülése közbeszólt. 

Az említett szabályozás szerint az olimpiai 4-6. helyezettek edzője 2023-ban havi 517 500 és 690 000 forint közötti összeget vehet fel, azaz Gelencsér a lehető legmagasabb összegű havi apanázst kapta.

A végső döntést a sportért felelős államtitkár mondja ki, ugyanakkor Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága elnöke a lap kérdésére egyértelművé tette: arra még nem volt példa, hogy a programba olyan is bekerüljön, akit a szövetsége nem terjesztett fel.

„Ha igazak a hírek, akkor egyrészt jogszerűtlen a MÚSZ kezdeményezése, mivel Gelencsér Máté KEP juttatása egy Eb-aranyérmen, Vb-4. helyezésen és egy olimpiai 5. helyezésen alapszik. Megdöbbentő, hogy a MÚSZ nem tartja tiszteletben a családalapítást és a gyermekvállalást. Erkölcstelen lépés lenne Katinkától és edzőjétől megvonni az előírt teljesítményen alapuló és jogilag kijárt támogatást csak azért, mert gyermeket vállalt. Egyébként szülés után hat héttel Katinka újra kezdte az edzést”

- fogalmaztak az üggyel kapcsolatban Katinkáék.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés