Hirdetés

Megérkezett a brutális árhullám, elmossa a Duna a budapesti rakpartot - fotók

Nap Híre portré Nap Híre

Az előrejelzések szerint ma tetőzik a Duna, lezárták az alsó rakpartokat.

Fotó: MTI

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, már csaknem 500 kilométeren van árvízi készültség az országban, az árhullám pedig elérte Budapestet is. A Budapest Közút június 6-án 20 órától lezárta a forgalom elől a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdő utca és a Közraktár utca között - közölte a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala az MTI-vel.

A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza. Galériánkban megnézheti, hogy áll most a helyzet:

Amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban sor kerülhet arra is, hogy a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedjenek. Az árvízhelyzettel összefüggésben a budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.

Tudatták azt is, hogy az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad.

Legutóbb decemberben lépett ki a medréből a Duna Budapesten, akkor Karácsony Gergely másodfokúra emelte a készültséget a fővárosban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés