Hirdetés

Jelentős fordulat a drogos magyar énekesnő ügyében - A róla terjedő pletyka viszont alaptalan

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Naphire.hu-hoz az elmúlt hetekben több forrásból is eljutott egy pletyka a drogos magyar énekesnővel kapcsolatban, de - mint kiderítettük - ez nem igaz. Az ügyben azonban van egy jelentős fordulat.

Mint ahogyan arról a Naphire.hu elsőként beszámolt, a drogos magyar énekesnő a kábítószer birtoklás vétségét beismerte és vállalta az elterelést, így az ügyét elkülönítette az ügyészség. 

“A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel - a törvény kötelező rendelkezése alapján - gyanúsított vonatkozásában 1 évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét. Ezen időtartam alatt a gyanúsítottnak legalább 6 hónapig tartó folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt vennie, amely feltétel teljesítése a büntethetőség megszűnését eredményezi” 

- közölte június elején lapunkkal az ügyészség.

Az elmúlt napokban azonban több forrásból is elterjedt és hozzánk is eljutott a pletyka, hogy a drogos énekesnő mulasztott volna, azaz nem jelent volna meg a számára előírt “foglalkozásokon”. A Naphire.hu megkeresésére az ügyészség azonban ezt határozottan cáfolta. “A gyanúsított nő ügyében a feltételes ügyészi felfüggesztés jelenleg is hatályban van” - közölte Dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, aki lapunk egy másik, az üggyel kapcsolatos kérdésére ugyanakkor elárulta, vannak fejlemények.  

“Az elkülönített ügyben továbbra is 4 személy gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel, az egyikük esetében azóta jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettére módosult a megalapozott gyanú, ő jelenleg is letartóztatásban van”

- írta válaszában.

Márpedig így az énekesnő dílere nem sok jóra számíthat. Ezt erősítette meg a Naphire.hu-nak az az ügyvéd is, aki 15 évig nyomozóként foglalkozott kábítószeres ügyekkel. Egy ideje már ügyvédként is szakterülete. Dr. Molnárfi István szerint 5-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhatnak. “Büntetlen előéletnél 5-7 év között fog kapni. Sokat számít a bíró személye, a védekezés, meg a vádlott, hogy mennyire van kémia közte és az ügyvéd közt. De sok függ attól hogy kemény drog, mondjuk szintetikus kábítószer, vagy partydrogok, vagy marihuána, ami egy könnyebb és kevésbé veszélyes változat” - folytatta az ügyvéd.

Elmondása szerint annak is szerepe lesz majd az ítéletben, milyen régóta kereskedett a kábítószerrel, milyen eszközei voltak, volt-e vevői köre, ez a kábítószer kikerült-e a forgalomba, vagy előtte fogták meg. “Első bűntényesnél 5 körül, ha jó az ügyvéd, meg lehet fogni az ügyet. Az 5 év az gyakorlatban Magyarországon egyébként kábszeres ügyben: 60 hónapból harmincat kell ülni - ha jó a magaviselete bent. Tehát két és fél év. Ami nem rossz egy ilyen ügyben” - magyarázta Dr. Molnárfi István. Emlékezetes: az énekesnőhöz tavaly ősszel hívtak mentőt és rendőröket a XIII. kerületi otthonába, ahol bódult állapotban találtak rá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés