Hirdetés

Donald Trump élete nagy veszélyben van: Újabb merénylet készült ellene

Nap Híre portré Nap Híre

Töltött fegyver birtoklása miatt tartóztattak le egy férfit Donald Trump republikánus elnökjelölt kaliforniai választási gyűlésének közelében szombaton - jelentették be a kaliforniai hatóságok vasárnap.

A helyi rendőrhatóság közlése szerint az esemény biztosítására kirendelt járőrök egy fekete városi terepjáró sofőrjénél találtak töltött lőfegyvereket, valamint egy nagy kapacitású tárat, amikor ellenőrzésre megállították Coachella Valley településen - közölte az MTI.

A 49 éves, Las Vegas-i illetőségű Vem Millert előállították, majd illegális fegyver-, és lőszerbirtoklásért letartóztatták, egy helyi börtönben őrzik.

A Telex cikke szerint a rendőrségi tájékoztatásból az is kiderült, hogy a Las Vegas-i, Vem Miller nevű férfi regisztrált republikánus, továbbá „szuverén állampolgárnak” vallja magát, akire csak akkor vonatkoznak a törvények, ha ahhoz ő is hozzájárul. 

Riverside megye rendőrhatóságának közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Donald Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára.

Ez már a harmadik ilyen eset...

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu beszámolt, Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen már egyszer megkíséreltek egy merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-nak, aki egy közeli épület tetején rejtőzött, több lövést sikerült leadnia. Donald Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést, ugyanakkor a kampányesemény közönségének egyik tagja meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek. A fegyverest akkor a titkosszolgálat egy mesterlövésze lőtte le. 

Lapunk arról is beszámolt, hogy szeptember 15-én ismét lövöldözés tört ki Donald Trump közelében. A lövéseket a Donald Trumpot védő titkosszolgálat emberei adták le, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. A gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el, a szomszédos Martin megye hatóságai fogták el később. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés