Hirdetés

Donald Trump szerint részben a zsidó szavazók hibája lesz, ha elveszti a választást

Virág Sára portré Virág Sára

Donald Trump legutóbb azt találta mondani, hogy részben a zsidó származású szavazók hibája lesz, ha novemberben elveszti az elnökválasztást. 

Az Egyesült Államok egykori elnöke egy antiszemitizmus ellen küzdő rendezvényen találta azt mondani csütörtökön, hogy " a zsidó szavazóknak lesz némi köze ahhoz, ha veszít novemberben". Arra, hogy egyes zsidó származású szavazók Kamala Harrisre szavaznának, azt mondta, hogy "egyszerűen nem érti", majd hozzátette, hogy minden erre vetemedő embernek "meg kellene vizsgálni a fejét" – írja a Politico

Trump azt is mondta, a zsidó választóknak száz százalékban rá kellene szavazniuk, ha ez nem így lesz, arra csak az lehet a magyarázat, hogy a demokraták manipulálták vagy "megátkozták" őket. Emellett újra elmondta azt is, amire már a korábbi beszédeiben is utalt, nevezetesen hogy Izraelt "el fogják pusztítani" ha nem ő nyeri meg az elnökválasztást. 

Donald Trump több beszédet is tartott Washingtonban, hogy megnyerje magának a zsidó választópolgárok támogatását és elítélje az egyre növekvő antiszemitizmust. Csütörtöki beszédében a Hamász októberi támadását "ébresztőnek nevezte", és felszólította Kamala Harrist, hogy ítélje el az összes Hamász-szimpatizánt, emellett ígéretet tett arra is, hogy az összes iszlám radikálist ki fogja utasítani az Egyesült Államokból. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés