Hirdetés

Itt a nagy lehetőség: Elon Musk 1 millió dollárt sorsol ki naponta az amerikai elnökválasztásig

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A milliárdos üzletember azt is elárulta, hogy mit kell megtenni ahhoz, hogy esélyünk legyen megnyerni a mesés összeget.

Elon Musk milliárdos szombaton megígérte, hogy a novemberi választásokig minden nap 1 millió dollárt adományoz egy olyan embernek annak, aki aláírja az amerikai alkotmányt támogató online petícióját - adta hírül a Reuters.

És nem is vesztegette az időt, ugyanis már át is adott egy 1 millió dolláros csekket pennsylvaniai rendezvény egyik résztvevőjének, amelynek a célja az volt, hogy a republikánus elnökjelölt, Donald Trump mögé állítsa a támogatókat. Az első szerencsés nyertes egy John Dreher nevű férfi volt a rendezvény munkatársai szerint.

"Johnnak egyébként fogalma sem volt róla. Szóval mindegy, szívesen"

- mondta a Tesla alapítója, miközben átadta Drehernek a csekket.

A pénznyeremény a legújabb példa arra, hogy Musk rendkívüli vagyonával igyekszik befolyásolni a Trump és demokrata riválisa, Kamala Harris közötti, szoros versenyben zajló elnökválasztási versenyt.

Musk indította el az America PAC politikai akciószervezetet, amelyet Trump elnökválasztási kampányának támogatására alapított. A csoport segít mozgósítani és regisztrálni a szavazókat a csatatérállamokban, azonban vannak jelei annak, hogy nehezen éri el céljait.

A harrisburgi rendezvény a harmadik olyan esemény az elmúlt napokból Pennsylvaniában, ahol Musk a novemberi választásokat kemény szavakkal festi le, és arra buzdítja támogatóit, hogy szavazzanak korán, és mások is tegyék meg ugyanezt.

Szombaton azt mondta, hogy ha Harris nyer, az lesz "az utolsó választás”, utalva arra, hogy az Egyesült Államok többé nem fog létezni.

Azt is mondta, hogy a Trump elleni két merényletkísérlet is bizonyítja, hogy felborzolja a kedélyeket és felborítja a status quót, ahogy Harris nem fogja. Szerinte ezért nem próbálja senki megölni Harrist.

"Egy bábut meggyilkolni semmit sem ér” - mondta Musk, megismételve egy közösségi médiában közzétett érvét.

A petíció, amelynek aláírására Musk kéri az embereket, így szól: "Az [alkotmány] első és a második kiegészítése garantálja a szólásszabadságot és a fegyvertartás jogát. Az alábbi aláírással támogatásomról biztosítom az első és a második kiegészítést”.

A szombati rendezvényen résztvevőknek alá kellett írniuk a petíciót, amely lehetővé teszi az America PAC számára, hogy több potenciális szavazó elérhetőségét gyűjtse össze, így segítve a Trump-tábor mozgósítását.

Musk, akit a Forbes a világ leggazdagabb embereként tart számon, eddig legalább 75 millió dollárral támogatta az America PAC-ot, ami a csoportot Trump Fehér Ház visszaszerzésére irányuló törekvésének kulcsfontosságú részévé teszi.

Az autógyártó Tesla (TSLA.O) mögött álló vállalkozó, aki hamarosan új lapot nyit, valamint a SpaceX rakéta- és műholdvállalat mögött álló vállalkozó egyre inkább támogatja a republikánus ügyeket, és idén nyíltan Trump támogatójává vált.

Trump pedig azt mondta, hogy megválasztása esetén Muskot nevezné ki egy kormányzati hatékonysági bizottság élére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés