Hirdetés

Döbbenetes részleteket árult el Borkai Zsolt felesége Sváby Andrásnak a botrányról

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A 2019-es Borkai-botrány óta első ízben szólal meg a nyilvánosság előtt Borkainé Havassy Myrtill, Borkai Zsolt bukott győri polgármester felesége. Döbbenetes részleteket árul el a botrányról. Ennek apropóján most felidézzük, amit a 2019-es Borkai-botrányról tudni kell.

Mint arról a Naphire.hu elsőként beszámolt, négy év után megtöri a csendet Borkai Zsolt bukott győri polgármester felesége. Sváby András a TikTokon osztotta meg a hírt, hogy exkluzív interjút készít a bukott győri polgármester feleségével, Borkainé Havassy Myrtillel. 

Az interjúban információink szerint szóba kerül, milyen körülmények között tudta meg Borkai Zsolt felesége, hogy mit művelt férje az elhíresült adriai hajóúton, de arról is, mivel próbálta kiengesztelni őt a bukott polgármester. A részleteket vasárnap 19.00-kor az ATV-n, a Heti Napló Sváby Andrással című műsorban ismerhetik meg.

Borkai Zsolt júniusban nyilatkozott Sváby Andrásnak
Borkai Zsolt júniusban nyilatkozott Sváby Andrásnak

Ez volt a Borkai-botrány

Mint emlékezetes: a Borkai-botrány 2019-ben rázta meg az akkori magyar politikai életet. A botrány középpontjában Borkai Zsolt, Győr városának akkori fideszes polgármestere állt, akiről fénykép- és videofelvételek készültek, amint befolyásos győri barátaival és prostituáltakkal múlatja az időt egy jachton az Adrián, miközben pártja a családi értékeket és a keresztény konzervativizmust hangoztatta.

2019 őszén az Ördög ügyvédje nevet viselő blogon videók és képek jelentek meg, amelyek Borkait egy jachton prostituáltak és az akkori győri politikai-üzleti elit tagjai körében ábrázolták, esetenként meztelenül. 

Sváby András a TikTokon jelentette be, hogy interjút készít Borkai Zsolt feleségével
Sváby András a TikTokon jelentette be, hogy interjút készít Borkai Zsolt feleségével

A polgármesternek és a Fidesznek kínos helyzetet teremtett ez a leleplezés, főként mivel a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra a botrány. A botrány olyan súlyos volt, hogy sokan visszalépésre szólították fel Borkait, aki végül nem tett eleget ezeknek a felhívásoknak és indult a választáson, amit kis különbséggel meg is nyert.

A botránytól a bukásig

Borkai a botrány kirobbanása után több nyilatkozatot is tett, de a közvélemény általában nem tartotta meggyőzőnek vagy elégségesnek a (változatos) magyarázatait. Végül a választáson valóban győzött, de ez nem csillapította a botrány körüli feszültségeket. Pár nappal a választás után Borkai bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de polgármesterként a város élén marad. Végül helyzete tarthatatlanná vált és lemondott a polgármesteri tisztségről.

A botrány nemcsak Borkai karrierjére, hanem a magyar politikára is hatással volt. Az ügy rámutatott arra, hogy a magyar politikai életben még a legmagasabb pozíciókat betöltő politikusok is kerülhetnek olyan helyzetekbe, amelyek kompromittálják őket. Ugyanakkor felvetette a kérdést, hogy milyen mértékben lehet egy politikus magánélete releváns a közéletben betöltött szerepe szempontjából.

Visszavonulás és visszatérés

Borkai hosszú ideig eltűnt a közéletből a botrány után, majd idén nyár elején Sváby Andrásnak beszélt először a történtekről. Arról is beszélt, hogy úgy döntött: független polgármesterjelöltként visszatér a győri közéletbe. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés