Hirdetés

Döbbenetes fordulat az Árpád hídi tragédia ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról beszámoltunk, három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek. Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán este 22 óra körül.

A megrázó, emberéleteket követelő balesetről a Katasztrófavédelem posztolt videót, amin jól látni, hogy a helyszínen dolgozott Zacher Gábor is, aki mentőorvosként is dolgozik. 

Arról is írtunk, hogy a tragédia egyik áldozata a 31 éves Szeleczki Mónika, kéméndi mesemondó volt.

Már több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze kollégái annak a taxisnak, akinek elrabolt kocsijával több autóval ütközött egy férfi múlt héten az Árpád hídon - számolt be róla az RTL Híradó.

A balesetben hárman haltak meg, négyen pedig megsérültek. Az elhunytak családjának és a sérülteknek teljes kártérítés jár, amit az RTL Reggeliben nyilatkozó ügyvéd szerint a meglopott taxis biztosítójának kell állnia. A taxisnak azonban kevés reménye van arra, hogy a kára megtérüljön. A híradónak azt mondta: kollégáin kívül a taxis cég próbál neki segíteni egy kölcsönautóval, amivel átmenetileg dolgozni tud.

Zaklatottan nyilatkozott az RTL Híradónak múlt héten az a taxis, akinek elrabolt autójával tragikus száguldásba kezdett egy férfi. A szemből jövőkkel ütközött, két kocsiban hárman haltak meg, köztük az ámokfutó, egy harmadik autóban pedig négyen sérültek meg. Nekik és az ütközésben elhunyt, esküvő előtt álló fiatal pár családjának a Reggelinek nyilatkozó ügyvéd szerint teljes kártérítés jár.

Az ő érdekükben is fontos annak a kiderítése, hogy miként és hogyan következhetett be ez a baleset  – mondta Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd.

A jogász szerint a balesetért egyértelműen a taxit vezető, feltételezhetően bódult állapotú sofőr a felelős.

Ilyenkor azok a személyek, akik a balesetben teljesen vétlenek voltak, ők igényüket érvényesíthetik a taxi kötelező felelősségbiztosítójával szemben, ami bizonyos szempontból jó, mert védelmet ad a teljesen vétlen személyeknek. Jelen esetben a taxitulajdonos üzemben tartója, tehát a hölgynek ez ugye nem egy jó dolog. Ő maga azzal szemben tudna kárt érvényesíteni, aki felelős ezért a balesetért – tette hozzá.

Ez azonban lehetetlen, mivel a balesetben maga az ámokfutó is meghalt.

Szatmári-Margitai Gergely szerint Ábrahám Györgyi – ő az a nő, akinek a taxiját az ámokfutó ellopta – még abban reménykedhet, hogy az ámokfutó örököseinél érvényesíteni lehet a kártérítési igényt. Ennek kiderítése azonban hónapokig tarthat.

Ehhez tudnunk kellene azt, hogy milyen tulajdonnal rendelkezik, milyen jövedelmű viszonyok – tette hozzá. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés