Hirdetés

26 éve történt a tragédia: Diana hercegné halála máig rejtélyes ügy

Nap Híre portré Nap Híre

1997-ben, ezen a napon történt a tragikus autóbaleset, melyben Diana hercegné életét vesztette. Diana 36 éves volt, amikor Párizsban az akkori párjával, az egyiptomi származású Dodi al-Fajeddel és a sofőrjükkel az Alma rakpart aluljáróban balesetet szenvedtek, miközben a paparazzók elől menekültek - idézte fel a Blikk

Diana halála máig rejtélyes ügynek számít, számos összeesküvés-elméletet született a baleset körülményeinek kapcsán: egyesek szerint a hercegnét a brit titkosszolgálat gyilkolta meg, mások pedig úgy vélik, a királyi család rendezte meg a balesetet, megakadályozandó, hogy Diana hozzámenjen a muzulmán vallású szerelméhez, ezzel rossz hírbe keverve a brit királyi családot.

A hercegnő legkisebb fia, Harry herceg is úgy gondolja, nem baleset volt az édesanyja halála, erről az önéletrajzi könyvében is írt. Hasonlóképpen gondolja a hercegnő akkori szerelmének, Dodi Al-Fayednek az édesapja is. 

"Egy nap úgyis kiderül az igazság, és a bizonyítékok megmutatják, hogy Diana gyermeket várt a fiamtól" - árulta el korábban Dodi idős édesapja, aki úgy gondolja, hogy azért kellett meghalniuk, mert a fia muszlim volt, Dianának pedig azért, mert egy muszlim férfitől lett várandós.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés