Hirdetés

Dráma a baracsi iskolában: összeesett egy diáklány, az iskolaőr mentette meg az életét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az iskolaőr egy pillanatig sem hezitált, egyből a gyermek segítségére sietett.

Szörnyű pillanatokat kellett kedden átélniük a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Művészeti Iskola tanulóinak és tanárainak, amikor egy hetedik osztályos lány egyik pillanatról a másikra rosszul lett. A lány az épület egyik mellékhelyiségében lett rosszul, elájut és összeesett. Szerencsére vele volt egy iskolatársa, aki egyből az iskolaőrhöz szaladt és jelezte, hogy nagy baj történt.

Illusztráció
Illusztráció Fotó: police.hu

Az egészségügyi szakmai ismeretekkel rendelkező iskolaőr gyors helyzetfelismerésének és lélekjelenlétének köszönhetően rögtön tudta, hogy mit kell tennie, és az ájult fiatal lányt stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben az iskola másik alkalmazottja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot - olvasható a police.hu oldalon.

Az iskolaőr a mentőszolgálat mentésirányítójától kapott telefonos instrukcióknak megfelelően folytatta a diáklány ellátását, melynek eredményeként mire a mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, a fiatal már visszanyerte eszméletét.

A mentőszolgálat munkatársai, miután a helyszínen stabilizálták a diáklány állapotát, kórházba szállították további ellátás céljából.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés