Hirdetés

Elkeseredett a főváros helyzetén, még az országból is elköltözött a korábbi főpolgármester

Nap Híre portré Nap Híre

Demszky Gábor 1990-től húsz éven át volt a magyar főváros főpolgármestere, ám mivel most nagyon el van keseredve Budapest helyzete miatt, ezért úgy döntött, hogy elköltözik. A korábbi főpolgármester Horvátországba tette át székhelyét.

Facebook/Demszky Gábor
Facebook/Demszky Gábor

Adieu Budapest, vagyis viszlát Budapest! – így köszönt el Demszky Gábor a magyar fővárostól, miután Horvátországba költözött. Az egykori főpolgármester úgy érzi, nincs már számára itt hely, az utolsó csepp a pohárban pedig valójában két darabból állt - írja a Blikk

Nagyon el vagyok keseredve a főváros pénzügyi kifosztása miatt. Persze jár a BKV, elviszik a szemetet, a fontos dolgok nagyjából működnek. De nincs fejlesztés, romlanak az utak és velük együtt minden más is. Ez az egyik oka annak, hogy úgy döntöttem, elköltözöm innen

- mondta a lapnak a politikus. A másik ok, amiért elhagyta az országot, kicsit személyesebb: tavasszal meghívták az egyik budapesti gimnáziumba, hogy az iskolanapokon részt vegyen egy beszélgetésen. Pár nappal a rendezvény előtt aztán lemondták a meghívást, arra hivatkozva, hogy nem lenne szerencsés, ha egy politikus lenne a vendég - korábban pedig államtitkár is megfordult már a gimnáziumban egy hasonló szereplésen. Demszky úgy érezte, hogy a döntést meghozó igazgató mellé állt a tanárok többsége is, némelyik bólogatva, mások a hallgatásukkal, ez pedig végtelenül elkeserítette.

Arról is beszélt, hogy már a családja sem köti a fővároshoz, ugyanis egy részük Gyöngyösön él, de van, aki Amerikában vagy Nyugat-Európában. "Havonta 3-4 napra visszatérek majd. Budapesten szeretnék operába, színházba menni és ha esetleg mégis tanítani fogok, akkor próbálom majd ezekkel a látogatásokkal összeegyeztetni" - árulta el. 

Demszky Horvátországban egy kicsi lakást bérel, és úgy tervezi, hogy amíg az idő engedi, naponta kétszer úszik majd a tengerben és kirándul a környéken. Azt is elárulta, hogy a budapesti lakását nem adja el, hanem úgy tervezi, hogy októbertól bérbe adja. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés