Hirdetés

Debreceni akkugyár: börtönben a vezérigazgató

Nap Híre portré Nap Híre

Nem sokkal azután, hogy Lee Dongche Szijjártó Péter társaságában letette az új gyár alapkövét Debrecenben, börtönbe került.

2023 áprilisában tették le a dél-korai EcoPro BM gyárának az alapkövét Debrecenben. Az ünnepélyes alkalmon a cég vezére, Lee Dongche, illetve Szijjártó Péter külügyminiszter is jelen voltak. Ám nem sokkal ezután börtönbe került Dongche, a vezérigazgató bennfentes tőzsdei kereskedés miatt került 2 évre börtönbe - írja a 24.hu.

Ugyanakkor a bebörtönzés látszólag csak a férfi renoméjának ártott, a pénztárcájának nem, hiszen mióta börtönben van a vezető, bekerült az ország 10 leggazdagabb embere közé.

Lee Dongche még 1998-ban vágott bele az akkumulátoripari bizniszbe. A váltás az elektronika és az autóipar fejlődésének köszönhetően jól sikerült, az EcoPro két évtized alatt Dél-Korea legnagyobb katódgyártó cégcsoportja lett.

A debreceni gyár lesz a vállalat első Dél-Koreán kívüli üzeme, ahol az európai piac számára évi 108 ezer tonna katódanyag előállítását tervezik, ami 1,3 millió elektromos autó akkumulátorának gyártásához elegendő mennyiség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozz fel legújabb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés