Hirdetés

Félrecsúszott az áprilisi tréfa, brutális perre készül a népszerű zenész

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A nigériai zenei sztár, Davido megbízta ügyvédeit, hogy indítsanak egy pert egy áprilisi tréfa miatt, amely látványosan visszafelé sült el.

A tréfás történet azt állította, hogy az Afrobeats énekest letartóztatták Kenyában, miután kokaint találtak a magángépén.

A 31 éves énekes, aki nemrég fejezte be kelet-afrikai turnéját, azt mondta, hogy a kamuhír „rendkívül felelőtlen” volt – írja a BBC.

„Soha, semmilyen országban, semmilyen bűncselekmény miatt nem tartóztatott le senki a világon” – írta a közösségi oldalán.

„Sem az otthonomban, Nigériában, sem Amerikában, sem más országban, amelyet a karrierem során az otthonomnak tekintettek [nem tartóztattak le]” – folytatódott a sztár méltatlankodása az X-en (korábban Twitteren).

Az "áprilisi tréfa" – amelyet a kenyai K24 TV hétfőn tett közzé először – vírusként terjedt el a közösségi médiában.

A nigériai megasztár, aki nemrég lépett fel a kampalai Timeless koncerten és a nairobi Raha Festen teltház előtt, elmondta, hogy az álhír azt eredményezte, hogy hívások özönét kapta.

Akkora volt a kamuhír visszhangja, hogy a kenyai Bűnügyi Nyomozó Igazgatóság (DCI) hétfőn délelőtt tweetelt egy képernyőmentést a szalagcímről, amelyen a „Fake News” felirat volt olvasható.

„Szeretném biztosítani a rajongóimat, hogy ezek a hírek teljes mértékben valótlanok. Sikeresen befejeztem a tervezett fellépéseimet Ugandában és Kenyában, és azóta hazatértem Nigériába” – közölte Davido kedden.

„Rendkívül felelőtlennek tartom az ilyen nemzetközi bűncselekményekre vonatkozó állítások gyártását, függetlenül attól, hogy áprilisi tréfának szánták, és az ügyvédem jogi lépéseket tesz a félretájékoztatás generálásáért felelős médiatermékek ellen”.

A K24 TV nem reagált Davido jogi lépésére.

Sok kenyai úgy érezte, hogy a tréfa nem volt helyénvaló, de néhányan a közösségi médiában úgy kommentálták, hogy remélik, a bonyodalmat békésen meg lehet oldani.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés