Hirdetés

Ezt nézzék, kit fogadtak a magyar határon!

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az ukrajnai háború kitörése óta már több politikus is ellátogatott az országba, most az ukrán-magyar határon járt az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

David Pressman szerdán "kétnapos, a biztonságot középpontba helyező út részeként" Magyarország Ukrajnával határos, északkeleti határvidékére utazott - közölte a nagykövetség az MTI szerint.

A nagykövet találkozott olyan ukrajnai menekültekkel, akiket jelenleg egy máriapócsi menekültszálláson helyeztek el. Hangsúlyozta, hogy Oroszország folyamatos támadásai megdöbbentőek, de nem meglepőek, az Egyesült Államok pedig békét akar Ukrajnában. 

"Az ember, aki ma véget vethet ennek a háborúnak, Vlagyimir Putyin. Az Egyesült Államok továbbra is határozottan és egyértelműen kiáll Vlagyimir Putyin háborújának áldozatai mellett" - fogalmazott a nagykövet.

Közben szerdán dróntámadás érte a Kremlt, Putyint próbálhatták meg likvidálni. Kijev egyelőre mindent tagad. Nemrég pedig Ferenc pápa bejelentette: titkos missziót indít a háború lezárására, és felajánlotta, hogy segít az Oroszországba hurcolt ukrán gyerekek hazaszállításában. A misszióról a pápa éppen Budapestről távozóban beszélt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés