Hirdetés

1 millió euró ellenében szabadult a nemi erőszakért elítélt Dani Alves

Nap Híre portré Nap Híre

1 millió euró óvadék ellenében szabadlábra helyezték a Barca nemi erőszakért elítélt egykori brazil sztárját, Dani Alvest.

A volt brazil válogatott labdarúgó, Dani Alves egymillió euró óvadék letétele ellenében szabadlábra kerül a börtönből, amíg fellebbez az első fokú ítélet ellen, amely bűnösnek találta nemi erőszak elkövetésében - közölte szerdán egy barcelonai bíróság. 

A döntés egy nappal azután született, hogy ügyvédje kérte a 40 éves játékos szabadlábra helyezését arra hivatkozva, hogy a 2023 januárjában történt letartóztatását követően az első fokon rá kiszabott négy és fél éves szabadságvesztésének negyedét már letöltötte.

A bíróság ítéletében "ideiglenesen szabadlábra helyezte" a férfit "1 000 000 euró óvadék megfizetése" ellenében, továbbá előírta, hogy adja át spanyol és brazil útlevelét, maradjon Spanyolországban, és "hetente" jelenjen meg a bíróságon – írja az AFP. Az ügyészek ellenezték a kérést, azzal érvelve, hogy fennáll a szökés veszélye.

A világ egyik legsikeresebb labdarúgóját, az egykor a Barcelonában és a Paris Saint-Germainben játszó Alvest február 22-én ítélték el első fokon, miután 2022 decemberében egy barcelonai éjszakai klubban megerőszakolt egy fiatal nőt.

Ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

Hivatkozás másolása

Az áldozat, aki személyazonosságának védelme érdekében paraván mögött tett vallomást, azt mondta, hogy Alves erőszakkal kényszerítette őt arra, hogy szexeljen vele az éjszakai klub egyik privát mosdójában, annak ellenére, hogy könyörgött neki, hogy engedje el. Az erőszak az áldozat elmondása szerint "kínokat és rémületet" okozott neki - közölték az ügyészek.

Alves ügyvédei azzal érveltek, hogy az áldozat rátapadt a játékosra, miközben a szórakozóhelyen táncoltak, mondván, hogy "szexuális feszültség" volt közöttük. A bíróság 61 oldalas ítéletében azonban azt mondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy "beleegyezett volna bármibe, ami ezt követően történt".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés