Hirdetés

Dráma a Maroson: Egy héttel a tragédia után újabb holttestet találtak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Rendőrök lepték el Egrest vasárnap. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, egy héttel ezelőtt tragikus csónakbaleset történt a Maros romániai szakaszán, a perjámosi (Periam) kikötő környékén. A Temes megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint felborult egy csónak, amiben hat felnőtt és hat gyermek utazott. Egy négyéves gyermeket és édesanyját a tragédia után megtaláltak, azonban a kisgyermek életét nem sikerült megmenteni. Két felnőttet és két gyereket azonban tovább kerestek. A csónak másik hat utasát – három felnőttet és három kiskorút – a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel vitték kórházba.

Egy héttel a tragédia után ma újabb holttestet találtak a mentőegységek Egres közelében. A mentők a Temes megyei Egres (Igris) település közelében a folyóban egy férfi holttestére bukkantak, melyet már ki is emeltek a vízből - közölték. Kiderült, hogy a 31 éves nagylaki férfi holttestét húzták ki a vízből, aki múlt héten eltűnt a csónakbalesetet követően. A férfi a rokonok is azonosították már - írja a Bors.

A mentőegységek és az őket segítő önkéntesek folytatják a keresést a tragédiában eltűnt két kiskorú, egy 7 és 10 év közötti kislány és kisfiú után. A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik, miután a román hatóságok a magyar mentőegységek segítségét kérték.

A rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből. A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során. A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés