Hirdetés

Nagyot csalódott a kanadai mestergyilkos az ukrajnai háborúban

 portré

A legendás kanadai mesterlövész hazatérve elárulta: csupán kétszer tüzelt, akkor is figyelmeztető célzattal.

Wali a hírt, hogy hazatért családjához Kanadába, a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be. Okát nem árulta el, de a La Presse a róla szóló cikkében azt írta, az ukránok Donbaszba küldték, ahol kis híján meghalt, mert két ukrán katona kiment cigarettázni a lőállásból, ahol ő is ott volt. Egy orosz harckocsi pedig észrevette őket és repeszromboló töltettel tüzelt rájuk.

Wali a lapnak elárulta, csalódott az Ukrajnát segítő külföldiekben, mert szerinte felkészületlenek. Ő egy olyan csoporthoz csatlakozott, amit egy kanadai veterán vezetett, több bajtársa azonban kis idő múlva dezertált. Kiemelte, hogy a tapasztalt önkénteseket felkarolta az ukrán hírszerzés, akit viszont nem, az a frontig sem jutott el.

A kanadai mestergyilkos szerint  problémák voltak a felszereléssel, valamint az ellátmánnyal is, előfordult, hogy civilektől kaptak üzemanyagot és élelmet. Hozzátette, hogy mindössze kétszer lőtt az egész háború alatt, azok is inkább figyelmeztető lövések voltak. Az ukrajnai háborút inkább a gépek háborújának tartja, a gyalogságot tizedelő mesterlövészekre már nincs annyira igény.

Ugyanakkor Wali  az ukrán katonákról elismerően beszélt, szerinte bátrak, de sok lehetőséget elszalasztanak az oroszok gyengítésére. Kifogásolta a tüzérség és a felderítők rossz koordinációját, amin, ha javítanának az ukránok, szerinte mészárolni tudnák az oroszokat - írta a hvg.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés