Hirdetés

Családi dráma: ikergyerekei mentették meg a fuldokló apát

 portré

A Washington Post cikkéből kiderül, hogy a férfi, aki csontkovácsként dolgozik, rendszeresen hajt végre víz alatti légzőgyakorlatokat, mely most balul sült el. Két gyermeke és a szomszédból átjött, éppen náluk játszó kisfiú, siettek segítségére.

Három tinédzser mentette meg egy alabamai férfi életét. Június 14-én Brad Hassig relaxációs légzőgyakorlatokat végzett a víz alatt a Mountain Brook-i házuk kertjében található medencében. A csontkovácsként dolgozó férfi rendszeresen csinált ilyet: visszatartotta a légzését, és a víz alá merült.

Ezúttal azonban, majdnem tragédiába fulladt a gyakorlat, ugyanis a férfi a víz alá merülve elvesztette eszméletét. Szerencséjére, 10 éves iker fiai (Christian és Bridon) valamint az éppen náluk játszó szomszéd kisfiú (Sam) siettek segítségére.

Bridon és Sam észrevette, hogy Hassig eszméletlenül fekszik a vízben, szóltak Christiannak, aki azonnal beugrott a medencébe. A fiú elmondása szerint apja az oldalán feküdt, remegett, és a feje elkékült.

Kihúzták apjukat a lépcsőre, és – mintha mindig is ezt gyakorolták volna – csapatmunkában végezték az életmentést: Christian átment a szomszédba, de mivel nem volt otthon senki, kiszaladt az utcára és leintett egy kocsit, és megkérte a sofőrt, hogy hívja a mentőket. Bridon eközben a kedvenc filmsorozataiból ellesett módon szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel elkezdte újraéleszteni apját.

A szirénázó mentőautó hangjára már a szomszéd – aki egyébként kardiológus – is előkerült; segített a medence széléről a partra kihúzni Hassiget, aki fia gyors beavatkozásának köszönhetően magához is tért. Véreset köhögött, alig kapott levegőt, ezért hamarosan egy kórház intenzív osztályán találta magát.

A férfi a Today magazinnak elmondta, hogy még azóta is olykor légzési nehézségekkel küzd, de már sokkal jobban van. És nagyon büszke a fiaira és a barátjukra, akiket igazi hősöknek tart, és örökké hálás lesz nekik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés