Hirdetés

Már három és fél hónapja úton van a háromfős család - soha többet nem ülnek repülőre

Garai Kitti portré Garai Kitti

Shannon Coggins, Theo Simon és lányuk, a 19 éves Rosa még augusztus 16-án indultak útnak az angliai East Pennardból, hogy december végére Ausztráliába érkezzenek. A család Coggins húgának december 28-i esküvőjére hivatalos, azonban 2002-ben úgy döntöttek, hogy az éghajlatra gyakorolt hatása miatt felhagynak a repüléssel. Az esküvőről azonban nem szerettek volna lemaradni, ezért más módon teszik meg a 10 ezer mérföldes (16 ezer kilométeres) utat Sydneybe. 

A BBC beszámolója szerint a család már átuzatott Kazahsztánon, Kínán, Laoszon, Thaiföldön és Indonézián, és most Kelet-Timor fővárosában, Diliben vannak, és abban bíznak, hogy találnak egy hajót, amivel átkelhetnek a Timori-tengeren az ausztráliai Darwinba. Onnan pedig busszal akarnak eljutni majd Sydneybe. 

Átutaztak Kazahsztánon, Kínán, Laoszon, Thaiföldön és Indonézián, és most Kelet-Timor fővárosában, Diliben vannak, remélve, hogy találnak egy hajót, amellyel átkelhetnek a Timor-tengeren az ausztráliai Darwinba. Onnan busszal akarnak eljutni Sydneybe.

"A nővérem 2007-ben költözött Ausztráliába, és december 28-án Új-Dél-Walesben házasodik. Bár messze lakunk, mégis nagyon közel állunk egymáshoz, főleg azóta, hogy anyukánk fiatal korunkban meghalt. Én azonban még soha nem jártam nála, nem vittem a fiát iskolába, sőt, még csak nem is találkoztam azzal a férfivel, akihez most hozzámegy" - mesélte Coggins, hozzátéve, hogy nagyon szeretné, ha ő és a családja is ott lehetne a húgának a nagy napján, ám emellett azért is mindent megtesz, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását azzal, hogy nem száll repülőre. 

A BBC cikkéből azt is kiderült, hogy család több éven át spórolt, hogy kifizethesse az utazást, ami egyébként így jóval többe került nekik, mint amennyibe a repülőjegyek kerültek volna. Ráadásul a különleges útért még a munkahelyüket is fel kell adniuk. Simonnak ráadásul van egy zenekara is, ám azt mondta, hogy a zenésztársai nélkülei is fel tud majd lépni, de bízik abban, hogy a 2024-es nyári szezonra már visszaérnek Ausztráliából. 

"Mindhárman különböző módon kampányoltunk az éghajlatváltozás elleni fellépés mellett, ezért úgy döntöttünk, hogy az Ausztráliába vezető utunknak olyan alacsony széndioxid-kibocsátásúnak kell lennie, amennyire csak lehetséges. De reálisan látjuk a helyzetet. Tudjuk, hogy az emberek nem feltétlenül tudnak időt szakítani erre, és sajnos a világ jelenleg nem úgy van berendezkedve, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású utazás könnyebb legyen, mint a repülés. De eddig ez egy mesés kaland volt, és még mindig drukkolunk, hogy a dili kikötőmester segítsen nekünk hajót találni" - tette hozzá Simon. 

A család egyébként három és fél hónapja utazik már, az út során pedig vonattal, taxival, hajóval és busszal is utaztak már.

A naphire.hu-n arról az érdekes történetről is beszámoltunk, hogy bebörtönöztek egy népszerű youtubert, miután az a nézettségért cserébe lezuhant a repülőjével.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés