Hirdetés

Bebörtönözték a youtubert, aki a nézettségért zuhant le a repülőjével

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Hat hónap börtönbüntetésre ítéltek egy youtubert, mert a nézettsége növelése érdekében szándékosan lezuhant a repülőgépével. És még hazudott is erről.

A 30 éves Trevor Jacob 2021 decemberében tette közzé egy videót, utalva arra, hogy baleset történt a repülőgépével. A gépet ejtőernyővel hagyta el, szelfibottal a kezében, írja a BBC.

A videó több millió megtekintést hozott a youtubernek.

Később a férfi bevallotta, hogy a videót egy termékszponzorációs megállapodás részeként forgatta. Az első kihallgatásain azonban még eltitkolta ezt a fontos részletet és balesetnek állította be a történteket.

Az egykori olimpiai snowboardos az év elején bűnösnek vallotta magát egy szövetségi nyomozás akadályozása miatt.

Jacob "valószínűleg azért követte el ezt a bűncselekményt, hogy a közösségi médiában és a hírekben tudósítson magáról, és anyagi haszonra tegyen szert" - közölték hétfőn a kaliforniai szövetségi ügyészek. "Mindazonáltal az ilyen típusú ‘bátor’ magatartás nem tolerálható" - tették hozzá.

2021 novemberében a férfi egyedül repült fel egy kisrepülővel a kaliforniai Santa Barbara repülőteréről a gépére szerelt kamerákkal. A kamerákkal együtt a férfi ejtőernyőt és szelfibotot vitt magával. A gép a felszállás után 35 perccel a Los Padres Nemzeti Erdőbe zuhant. Ezt követően december 23-án feltöltötte a YouTube-ra a „Lezuhantam a repülővel” című videót, amely egy pénztárcacég promócióját tartalmazta – közölte az ügyész.

Néhány néző szkeptikus volt a balesettel kapcsolatban, és megjegyezte, hogy Jacob már ejtőernyőt viselt a bejelentkezésnél, és meg sem kísérelt biztonságosan leszállni a géppel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés