Hirdetés

Nem várt bejelentést tett Cristiano Ronaldóról a Manchester United

Nap Híre portré Nap Híre

Korábbi álláspontját megváltoztatta, így hajlandó tárgyalni Cristiano Ronaldo eladásáról a Manchester United – tudta meg az átigazolási hírekben megbízható Sky Sports.

A portugál klasszis más angol sajtóhírek szerint nehezményezi, hogy a Bajnokok Ligája indulás elmaradásával fizetése 25 százalékkal csökken, így „csak” heti 360 ezer fontot keresne a vörösöknél. Valamint nem akar az Európa Ligában focizni, hanem a Bajnokok Ligájában. Erre pedig nincs esélye jelenlegi klubjával.

Korábban csapata még azt kommunikálta, hogy Ronaldo nem eladó, de az események gyökeres fordulatot vettek mindössze néhány nap alatt. A Manchester United új menedzsere, a holland Erik Ten Hag gyors megoldást akar Ronaldo ügyében, hogy legyen ideje felkészülni az aranylabdás pótlására. Ronaldo távozásával jelentős plusz összeget költhetne új játékosokra, az más kérdés, hogy a klub szponzorai hogyan reagálnának egy ilyen „márka” távozására.

Ronaldo családi okokra hivatkozva eddig nem jelent meg az angol rekordbajnok edzésein, ami azt erősítette, hogy többet nem akar annál a klubál focizni, amiről korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon közel áll hozzá. Jelenleg Lisszabonban edz egyedül.

Menedzsere, Jorge Mendes hetek óta keresi Ronaldo új klubját. A Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly nem zárkózik el az üzlettől, ám Thomas Tuchelnek vannak komoly kételyei, és inkább Raheem Sterling és a brazil Raphinha megvételét javasolja. De felmerült Ronaldo gyerekkori csapata, a lisszaboni Sporting is, amely szintén Bajnokok Ligája induló. Mendes beajánlotta ügyfelét a Bayern Münchennek is, de a bajor klub erre úgy reagált, hogy a 37 éves játékos megvétele nem illeszkedne a filozófiájukba, tisztelik az eredményeit, de nem kell nekik. A Napoli szívesen megvenné Ronaldót, viszont pénzügyileg kétséges, hogy meg tudnak-e vele állapodni, ráadásul komoly trófeákért nincsenek versenyben, ami fontos szempont egy ilyen focistánál.

A legutóbbi szezonban a portugál támadó 24 gól szerzett minden sorozatot figyelembe véve az angol klub színeiben, ezzel a legeredményesebb játékosuk volt. A United eddig nem túl sikeres az átigazolási piacon, a fiatal Tyrell Malacia az egyetlen vételük, de küszöbön áll a dán Christian Eriksen megvételének bejelentése is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés