Hirdetés

Flörtölni és matekozni is megtanítja a ChatGPT

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az OpenAI bemutatta a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia chatbotjának alapjául szolgáló technológia legújabb verzióját. A legfrissebb verzió a GPT-4o nevet kapta, és a ChatGPT minden felhasználója számára elérhető válik hamarosan, még azok számára is, akik nem fizettek elő. 

Gyorsabb, mint a korábbi modellek, és úgy programozták, hogy a kérésekre adott válaszai beszédesnek, sőt néha kacérnak tűnjenek - írja a BBC

Az új verzió képes képeket olvasni és megvitatni, nyelveket fordítani és érzelmeket azonosítani a vizuális kifejezésekből. Van memóriája is, így képes felidézni a korábbi felszólításokat. A beszélgetés bármikor megszakítható vele, és gyorsabb is, ugyanis nincs késleltetés a kérdés feltevése és a válasz fogadása között. 

Egy élő bemutató során a GPT-40 hangváltozata hasznos javaslatokat adott arra, hogy hogyan lehet megoldani egy egyszerű, papírra írt egyenletet - ahelyett, hogy csak megoldotta volna azt. Elemzést végzett néhány számítógépes kódon, fordított olasz és angol között, és értelmezte az érzelmeket egy képen, amelyen egy mosolygó férfi volt látható. Meleg hangon köszöntötte a kérdezőit, és még azt is megkérdezte a felhasználóktól, hogy hogyan érzik magukat. Amikor bókot kapott, válaszolt: "Hagyd abba, elpirulok tőled!”.

Bár a ChatGPT nem mindenben volt tökéletes, ugyanis előfordult, hogy összetévesztett egy mosolygó embert egy fafelülettel, és elkezdett megoldani egy olyan egyenletet, amit még nem mutattak meg neki. Ez megmutatta, hogy van még mit változtatni a verzión, hogy kiküszöbölhetők legyenek azok a hibák, amelyek a chatbotokat megbízhatatlanná és potenciálisan veszélyessé teszik.

Ami viszont megmutatja az OpenAI fejlődési irányát, az az egyfajta felturbózott "Siri", amely emlékszik arra, hogy mit mondtak neki a múltban, és képes a hangon vagy a szövegen túli interakcióra.

Láttunk már olyan chatbotokat, mint például a Pi, amely a termék személyiségét helyezte előtérbe, ám úgy tűnik, azzal, hogy a GPT-4o zökkenőmentesen kezelte a szöveg, hang és kép kombinációját azonnali válasszal, az OpenAI-t a versenytársak elé helyezi. Ám még csak a cég "demóját" mutatták be, amelyet felügyelet alatt tartottak és irányítottak. Érdekes lesz látni, hogy a GPT-4o hogyan boldogul a több millió emberrel, akik már most is használják a ChatGPT-t.

Mira Murati, az OpenAI technológiai vezetője a GPT-4o-t „varázslatosnak” nevezte, de hozzátette, hogy a cég a termék bevezetésével "megszüntetné ezt a misztikumot”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés