Hirdetés

Castel: stratégiai szinten kudarcot vallott az izraeli hírszerzés október 7-én

Nap Híre portré Nap Híre

A szárazföldi offenzíva sikereit látva taktikai szinten az izraeli hírszerzés egész jól működik, stratégiai szinten ugyanakkor kudarcot vallottak október 7-én - erről beszélt az ATV Spirit Keleti Szemle című műsorában Robert C. Castel.

A biztonságpolitikai szakértő a Gázai övezet határából jelentkezett be, és kiemelte, hogy a taktikai hírszerzésnek köszönhetően tudtak megölni Hámász-parancsnokokat, és fedezték fel a stratégiai fontosságú alagutakat.

Ugyanakkor elmondása szerint az al-Sifa kórház alatti alagútrendszert véletlenül találta meg az izraeli hadsereg. Egy buldózer alatt berogyott a föld, így tárták fel annak lejáratát. A most életbe lépett tűzszünettel kapcsolatban pedig hangsúlyozta, hogy a Hámász időhúzásra fog játszani.

Úgy véli, hogy ennek a tűzszünetnek előbb-utóbb vége lesz, még hogy ha a Hamász trükközni is fog egy napot, vagy két napot. Mint mondja, „előbb utóbb vége lesz, és a háború folytatódni fog. Egy héten belül, körülbelül 10 napon belül az övezet északi része teljes egészében Izrael kezébe kerül. Dzsebáloán, Tájtunon és Sedzsaijén kívül gyakorlatikag az ellenállás megtört az övezet északi részén, és akkor fogja kezdetét venni az övezet déli részének a elfoglalása, és megtisztítása a Hamász politikai hatalmától."

Teljes adás:

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés