Hirdetés

Bunyós Pityu összetörten vallotta be: a barátja volt a hévízi tragikus szállodabalesetben elhunyt zseniális olimpikon

Nap Híre portré Nap Híre

Bunyós Pityut sokkolta a hír, amikor megtudta, hogy elveszítette a legjobb barátját, Petrovics Jánost. 

Ahogy arról korábban a Naphírén is beszámoltunk, tragédia történt hétfőn Hévízen, amikor egy helyi hotel felújítása során rádőlt egy fal egy munkásra, aki a helyszínen az életét vesztette. A szerencsétlenül járt férfit többször is megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem lehetett megmenteni. az életét. Később derült ki, hogy áldozat az egykori olimpikon bokszoló, Petrovics János volt. Ezt az információt a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősítette. 

sportoló halálhíre már korábban kiderült, csak azt nem lehetett tudni, hogy ő vesztette életét a falomlásban. 

A Sportal információi szerint a keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében indított eljárást. A sikeres ökölvívót a családja és a kollégái mellett a barátai is gyászolják, köztük Bunyós Pityu, akit nagyon megrázott az egyik legjobb barátjának halálhíre, főként azért, mert előtte nem sokkal beszéltek Jánossal – írja a Blikk.

A halála előtti napon, tehát mondhatom, hogy a tragédia előtt néhány órával beszéltem vele telefonon. Jó volt a kedve, és meg is hívott magához Zala vármegyébe – jegyezte meg a Borsnak az egykori bokszoló.

„Gyerekkorunk óta ismertük egymást, és mivel mindketten vidékiek voltunk, összefogtunk. Az 1992-es barcelonai olimpián is egy szobában aludtunk. Mikor már mindketten kikaptunk, egy kicsit buliztunk is, és örömmel ismerkedtünk a magyar faluban” – idézte fel elérzékenyülve, majd azzal folytatta, milyen jó ember volt az elhunyt olimpikon.

„Irdatlanul nagyot tudott ütni, ezért sok ellenfelét kiütötte. Nem véletlenül lett magyar bajnok, ami a mi időnkben komoly teljesítménynek számított” – áradozott róla a zenész, hozzátéve: méltatlannak gondolja, hogy a tehetséges sportoló később nem tudott ebből a sportágból megélni.

„Megpróbálkozott a profi boksszal, de az nem jött össze neki, és nem tudott annyi pénzt keresni edzőként sem, hogy ne legyen rászorulva egyéb bevételi forrásokra. Most az egész ökölvívó-társadalom gyászol. Már több emberrel beszéltem a köreinkből, és senki sem akarja elhinni, hogy ez a csupa szív gyerek már nincs köztünk” – mondta megtörten a mulatós sztár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés