Hirdetés

Felháborító: hat órán át várt a vérző beteg a mentőkre Budapesten, végül elvérzett

Nap Híre portré Nap Híre

Meghalt a vérző beteg Budapesten, miután hat órán keresztül hiába vártak mentőre.

Pénteken súlyos vérzés miatt hívtak mentőt a hozzátartozók Budapesten annál az esetnél, amelyről Kunetz Zsombor számolt be közösségi oldalán. A beteg egy fővárosi egészségügyi intézmény krónikus belgyógyászati osztályán feküdt, ekkor a főorvos a Honvédkórházba való átszállítását kérte. A mentők viszont csak 2 órán belüli szállítást rendeltek el az EESZT-be feltöltött adatok szerint. 

A hozzátartozók emiatt óránként tárcsázták a 112-es segélyhívót, mikor érkezik meg már a betegszállító. Hozzátették, hogy a diszpécser és a főorvos azon vitatkozott, hogy azonnali vagy 2 órán belüli szállítás szerepel a rendszerben, de eközben eltelt négy óra a bejelentés óta. Este nyolc órakor vitték kórházba a beteget, aki ekkor már életveszélyes állapotban volt − szemlézte az Index az RTL Híradó alapján. 

A bejelentő megjegyezte: „Miután látták a beteget vérben ázva, mondták, hogy ide rohamkocsi kell, mert csak orvosi felügyelet mellett lehet az édesanyámat szállítani.” További másfél óra telt el, mire a beteg a Honvédkórházba került. A nagy vérveszteség miatt szombat hajnalban a nő meghalt, de a hozzátartozók állítása szerint ez elkerülhető lett volna, ha a mentő azonnal kiszállt volna a helyszínre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés