Hirdetés

Brutális megpróbáltatás: hónapokig sodródott a tengeren egy orosz férfi, akire csontsoványra fogyva találtak rá

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kimentettek egy orosz férfit, aki 67 napig sodródott egy kis hajón a hideg Okotszki-tengeren - közölték az orosz hatóságok kedden.

Fotó: RIA Novosti

A férfi testvére és tizenéves fia meghalt a megpróbáltatások során - közölte a RIA Novosztyi orosz állami média, amely a túlélőt a 46 éves Mihail Picsugin néven nevezte meg.

Az orosz ügyészek által közzétett mentési videófelvételen egy narancssárga mentőmellényt viselő szakállas férfi látható, amint egy kis katamarán típusú hajón lebeg egy rúdra emelt vörös zászlóval, miközben a mentőalakulatok azon dolgoznak, hogy elérjék őt - írja a CNN.

Az Ohotszki-tengert nagyrészt Oroszország keleti része, Szibéria és a Kamcsatka-félsziget zárja körül. Általában október és március között fagy be, és Kelet-Ázsia leghidegebb tengere.

Két felnőtt férfi és egyikük 15 éves fia augusztus 9-én indult útnak a katamaránon - közölték az ügyészek.

"Egy idő után megszakadt velük a kapcsolat, tartózkodási helyük ismeretlen maradt” - mondta az orosz távol-keleti közlekedési ügyészség szóvivője, Elena Krasznojarova.

"Október 14-én 22 óra körül a katamaránt egy halászhajó vette észre, amely az Okotszki-tengeren haladt el a Kamcsatkai területen lévő Uszt-Kajrjusovo település közelében” - tette hozzá.

Az ügyészek közölték, hogy még dolgoznak az eset körülményeinek megállapításán, és vizsgálják a vízi közlekedés biztonságának megsértése, két vagy több ember halálát okozó gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés biztonságának megsértése vádját.

A kimentett férfi felesége az orosz állami médiának elmondta, hogy a férfi súlya szerepet játszhatott a túlélésben, mivel körülbelül 100 kilogrammot nyomott. Az asszony a RIA-nak elmondta, hogy Picsuginnak és elhunyt testvérének és unokaöccsének körülbelül két hétre elegendő élelme volt.

Picsugint orvosi kezelésre egy kórházba szállították az oroszországi távol-keleti Magadan városába - jelentette a RIA.

"Súlyos állapotban van, kihűlt, de eszméleténél van” - mondta a RIA-nak a sodródó hajóra rábukkanó halászcég igazgatója.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés