Hirdetés

Rémisztő, ami a Balatonnál történik: Lövések dördültek Balatonfenyvesen

Nap Híre portré Nap Híre

Korábban írtunk arról, hogy kitört a pánik a Balatonfenyvesen, a vaddisznók bemerészkedtek a településre. A vadállatok bántották a kutyákat és a termést is megdézsmálták, azonban hiába volt engedély a kilövésükre, nyáron tilos a belterületen való vadászat. Most azonban ennek vége, ugyanis a múlt héten elkezdődött a vadállatok kilövése.

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a balatonfenyvesi önkormányzathoz, miszerint a parti sávban egyre gyakrabban jelennek meg a vaddisznók. Volt, hogy a település nyugati részén lévő strandon túrtak, de olyan is előfordult, hogy megrongálták a lakóingatlanok kerítését és az udvarokba is bemerészkedtek. 

Farkas Tamás, a település polgármestere a zaol.hu megkeresésére elmondta, úgy tűnik, hogy a nádasokban elszaporodtak a vaddisznók és kijárnak a part menti területekre, ahol nagy riadalmat keltenek a nyaralótulajdonosok körében, ráadásul jelentős károkat is okoznak. Hozzátette, a vaddisznók már az embertől sem félnek, mindezt több fénykép és videófelvétel is bizonyítja.

A településen már a tavaszi időszakban szerették volna elkezdeni a gyérítést, azonban elhúzódott az engedélyek beszerzése, a nyáron pedig tilos belterületen vadászni. A múlt héten azonban megkezdték a vaddisznók kilövését a szükséges engedélyek birtokában. 

A kilövési engedély az év végéig szól. A polgármester elmondta: a vadakat csak olyan vadászok lőhetik ki, akik rendelkeznek a szükséges engedélyekkel és szakértelemmel. A környéken több vadásztársaság is működik, így jelentkezőből nem volt hiány.

Legutóbb két vaddisznót sikerült kilőni a parti sávban, de a polgármester szerint lesz még dolguk az állatokkal - írja a 24.hu.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés