Hirdetés

Rendkívüli hír: Budapesten gyárthatták a Hezbollah terroristái kezében felrobbant személyhívókat

Nap Híre portré Nap Híre

A tajvani márkatulajdonos szerint licenc alapján Budapesten készültek a felrobbant személyhívók.

Kedd délután hatalmas robbanás történt Libanonban: egyszerre detonált több ezer személyhívó készülék. A rendkívüli előkészítést igénylő akció célpontjai a Hezbollah síita terrorszervezet vezetői és aktivistái voltak. A legfrissebb adatok szerint mintegy 4000 sebesültje van a támadásnak, köztük 800 súlyos sérült, valamint legalább 12-en életüket vesztették – számolt be róla az ATV.

Az áldozatok között van Irán bejrúti nagykövete is, aki az arcát érő robbanás következtében elveszítette a látását. Az eseményekért eddig hivatalosan nem jelentkezett felelős, de a nemzetközi sajtóban azt valószínűsítik, hogy az izraeli titkosszolgálat tervezte meg és hajtotta végre az akciót. 

Az Algemeiner című hírportál úgy értesült, hogy az előkészületek már a gázai háború előtt, másfél éve elkezdődtek, és a műveletben más országok szolgálatai is részt vehettek. 

Közben az AP hírügynökség arról számolt be, hogy a Libanonban és Szíriában felrobbantott személyhívókat egy budapesti cég gyártotta. A márkatulajdonos, a tajvani Gold Apollo cég közleménye szerint három éve kötöttek szerződést a fegyveresek által használt AR-924-es személyhívók gyártására a magyarországi székhelyű BAC Consulting Kft-vel.

A hírügynökség megjegyzi, hogy a tajvani cég nem mutatta be a licencszerződést, amellyel állítása szerint a zuglói bejegyzésű magyar céget megbízta a személyhívók gyártásával.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés