Hirdetés

Taxisokat zaklatott egy bűnbanda Budapesten - kegyetlenül lesújtott a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Taxisokat terrorizáló bűnbandára csaptak le Budapesten. 

A gyanú szerint B. Tibor és két társa, Z. Elemér és B. Gyula 2023 júniusától több budapesti kerületben, a budai várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében található taxidrosztoknál kisajátították a szolgáltatást. A B. Tibornak hetente úgynevezett drosztpénzt fizető taxisok az ott dolgozó kollégáikat távozásra szólították fel – írja a rendőrség közleménye. 

Amennyiben azok nem mentek el önként, a három férfi erőszakot vagy fenyegetést alkalmazva elzavarta őket, majd ezeken a helyeken ők irányították tovább a szolgáltatást. A 48 éves B. Tibor annak érdekében, hogy az akaratának érvényt szerezzen, többször megfenyegette, szidalmazta a taxisokat

A bűnözői csoport tagjainak azonosítását követően Z. Elemért és B. Gyulát a nyomozók összehangolt akció keretében július 10-én a KR Bevetést Támogató Osztályának, valamint a Rendészeti Igazgatóság munkatársainak közreműködésével Budapesten fogták el. Harmadik társuk, B. Tibor ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján július 15-én a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát. Az elkövetők által használt gépkocsikban tartott kutatások során a nyomozók több közbiztonságra különösen veszélyes eszközt – egy feltehetően gumilövedékes fegyvert, egy kardot, boxert, gázspray-t – találtak, valamint egy nagy értékű autót is lefoglaltak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés