Hirdetés

Elszabadult a pokol a Buckingham-palotánál: fegyveres rendőrök jelentek meg

Nap Híre portré Nap Híre

A Buckingham-palota kapujának hajtott egy autó, vezetőjét rongálás gyanújával őrizetbe vették. A Scotland Yard rövid vasárnapi tájékoztatása szerint az eset - amely még szombat hajnalban történt - nem terrorcselekmény volt.

A londoni rendőrség beszámolója szerint az incidensben senki nem sérült meg, de a gépkocsi vezetőjét - akit fegyveres rendőrök vettek őrizetbe - kórházba szállították és a vonatkozó mentálhigiénés törvény alapján elmekórtani felügyelet alá helyezték.

Az 1983-ban kelt jogszabály lehetővé teszi hatósági őrizet mellett mindazok kényszermegfigyelését, akikről szakorvosi vizsgálat alapján gyanítható, hogy mentális állapotuk miatt ön- és közveszélyes cselekedetekre hajlamosak.

A közösségi médiafelületeken megjelent fotókon egy kék, ötajtós jármű látszik a Buckingham-palota - a brit királyi család első számú londoni hivatala - főbejáratánál, bekapcsolt vészvillogókkal.

    

Vasárnapra a kaput csaknem teljes magasságában palánkokkal fedték el és fémállványzatot emeltek a díszes kovácsoltvas szerkezet belső oldalán - írja az MTI. 

A rendőrségi tájékoztatás nem terjedt ki arra, hogy az incidens idején III. Károly király a Buckingham-palotában tartózkodott-e. Valószínűsíthető azonban, hogy nem, mivel a palotán a hétvégén nem volt látható a királyi család lobogója, a Royal Standard, amely mindig az uralkodó jelenlétét jelzi.

A 75 esztendős király - akit jelenleg daganatos megbetegedéssel kezelnek - a Buckingham-palotában jórészt csak hivatali teendőit intézi, fő londoni rezidenciája a közeli Clarence House.

Tavaly májusban a londoni miniszterelnöki hivatal és a pénzügyminiszteri rezidencia utcája, a Downing Street kerítésének ütközött egy autó.

A gépkocsi vezetőjét szándékos rongálás és közúti veszélyeztetés gyanújával vették őrizetbe. A rendőrség nem sokkal később szintén azt közölte, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst.

Tavaly ősszel szintén kitört a pánik a Buckingham-palotánál, miután egy 25 éves férfi be akart törni III. Károly királyhoz. A férfi a Royal Mewsig jutott, vagyis a királyi istállókig, ami egy különálló épülettömb. Itt találták meg a palotában dolgozó egyenruhások, akik őrizetbe vették majd a londoni rendőrőrsre vitték.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés