Hirdetés

Brutális medvetámadás történt, egy fiatal férfi az áldozat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A 26 éves férfi épp egy erdei úton kocogott, amikor az állat rátámadt, a hatóságok már csak a holttestét találták meg.

Andrea Papi a faluja, az olaszországi Caldes közelében futott egy hegyi ösvényen Trentino tartományban, amikor szembetalálkozott a medvével. A mentők, akiket a család riasztott, miután a fiatalember nem tért vissza, csütörtökre virradóra megtalálták a holttestét egy vízmosásban. Mély sérülések voltak a nyakán, a karján és hasán, amelyek közül többet a medve okozott. A pénteki boncolás eredménye is megerősítette, hogy a fiatalember a medve okozta sérülésekbe halt bele - írja az MTI.

A hatóságok DNS-vizsgálat segítségével várhatóan a következő napokban azonosítják a vadállatot. A helyi hatóságok a történtek miatt sürgősségi akcióba kezdtek, hogy kilőjék a medvét, amint sikerül azonosítani - közölte Trentino autonóm tartomány elnöke, Maurizio Fugatti sajtótájékoztatóján.

Közben a szomszédban szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt. Romániában az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés