Hirdetés

Irgalmatlan botrány a meccsen: petárdákat és rakétákat dobáltak a pályára, félbeszakították a találkozót

Nap Híre portré Nap Híre

Elszabadult a pokol a Rostock-Paderborn német bajnoki mérkőzésen, miután a hazai drukkerek füstbombákat gyújtottak, petárdák és rakéták dobáltak a pályára. 

Már a hosszabbítás perceiben járt a találkozó, amikor a Paderborn 2-1-re vezetett, ez pedig azt jelentette, hogy a Hansa Rostock kiesésre áll. A hazai együttesnek mindenképpen győzelemre lett volna szüksége a bennmaradáshoz, ám a ráadásban 2-1-re a Paderborn vezetett. A hazai drukkerek annyira dühösek lettek, hogy szinte felgyújtották a stadiont, így Harm Osmers játékvezető kénytelen volt félbeszakítani a mérkőzést és az öltözőkbe küldeni a csapatokat. Az aréna gyorsan kiürült, néhány szurkoló azonban kitartott az újrakezdésre várva - számolt be az Origo

Az információk szerint körülbelül 20 perc múlva a játékosok visszatértek a pályára. A Paderborn már nem akart tovább játszani, de aztán meggyőzték őkét, hogy le kell tudni a hátralévő pár percet. A Hansa a hátralévő négy percig sikertelenül futott az eredmény után, 2-1-re kikapott és ezzel együtt kiesett a 3. ligába.  

A Rostock edzője, Mersad Selimbegovic azt mondta a lefújást követően: "Nagyon nem érzem jól magam. Én vagyok a felelős az eredményekért, amik hatalmas csalódást okoztak.” A Paderborn edzője, Lukas Kwasniok inkább a zavargásokról beszélt: "Őrület és egyben egy kicsit ijesztő is. Ezek nem Aldiban vásárolt petárdák, hanem robbanóanyagok voltak."

A Rostock - amely az utolsó öt meccsén egyetlen pontot sem szerzett - a 17. helyen végzett a Bundesliga 2-ben, így kiesett a harmadosztályba. A szurkolók miatt ráadásul a klub még súlyos büntetésre is számíthat a szövetségtől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés