Hirdetés

Dagad a botrány: a sztárfocista azt állítja, 1990-ben született, de az anyja már 1986-ban meghalt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Guélor Kanga Kaku, a gaboni válogatott és a Crvena Zvezda középpályása azt állítja, hogy 1990-ben született, azonban nemrégiben kiderült a feljegyzésekből, hogy az édesanyja már 1986-ban elhunyt. Az egyre dagadó botrány közepette az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) meghallgatásra idézte be a focistát. 

Fotó: youtube.com

Több médium is egymásnak ellentmondó információkról számol be a játékos édesanyjáról és annak haláláról, a CAF pedig tisztázni szeretné, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy Kaku négy évvel később született, minthogy az anyja életét vesztette. A szövetség úgy véli, a focista meghamisította az életkorát, sőt, felmerült a gyanú, hogy még a személyazonosságát is - írja a beinsports.com.

A Kongói Demokratikus Köztársaság Szövetsége már korábban felvetette, hogy a játékos valódi neve Kiaku-Kiaku Kianga lehet, és 1985. október 5-én született Kongóban.

Amennyiben a vádak bebizonyosodnak, és bizonyítékokat találnak a dokumentumhamisításra, akkor a FIFA szabályzata szerint a gaboni válogatott csúnya szankciókra számíthat.

Nemrégiben Magyarországon is óriási focibotrány robbant ki: a Somogy vármegyei harmadosztályban szereplő Iharosberényi Spartacusnak három mérkőzését is megóvták, ugyanis kiderült, hogy egy 5 éves játékos, Schumann Ákos jogosulatlanul szerepelt a meccseken, sőt, gólt is szerzett. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés