Hirdetés

Óriási focibotrány pattant ki Magyarországon, már az MLSZ is reagált

Nap Híre portré Nap Híre

Három mérkőzését is megóvták a Somogy vármegyei harmadosztályban szereplő Iharosberényi Spartacusnak, miután kiderült, hogy egy 15 éves játékos, Schumann Ákos jogosulatlanul szerepelt a meccseken, sőt, gólt is szerzett. 

A botrány azután pattant ki, hogy a Vármegyei harmadosztályban szereplő Iharosberény idegenben legyőzte a Szabás SE-t, ám a hazaiak megóvták a meccset a fiatal játékos miatt - számol be a Sportal. Az MLSZ SVI 2023-24 évi Vármegyei III. osztályú bajnokság versenykiírásában ugyanis egyértelműen leírják: csak a 16. életévét betöltött játékos szerepelhet a bajnokságban, így a két gólt szerző Schuman nem léphetett volna pályára, mivel csak október 20-án tölti be a tizenhatot.

Az illetékes testület helyt adott az óvásnak, és meccset 3–0-lal a Szabás SE-nek adta. Ezek után a Csokonyavisonta és a Karád óvásait is elfogadták, így az Iharosberény kilenc pontot veszített és a második helyről az utolsó esett vissza. Vörös Kristóf, az Iharosberényiek elnöke a klub közösségi oldalán úgy reagált, hogy a versenykiírás szerint jogos volt a óvás, azonban szerinte ez nem túl sportszerű döntés, hogy azért óvnak meg egy mérkőzéstt, mert egy korhatár alatti játékos játszott a meccsen. 

Az Magyar Labdarúgó Szövetség a lap kérdéséire csak ennyit reagált az esettel kapcsolatban: "Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzatát az MLSZ illetékes bizottságainak ajánlásai alapján sportszakemberek alkotják meg. A korosztályos kiírásoknál, a korosztályspecifikus megkötéseknél, az élettani sajátosságokat is figyelembe véve az orvosi bizottság ajánlása, útmutatása az irányadó. Az ön által említett esetben az illetékes vármegyei igazgatóság az érvényben levő és hatályos versenyszabályzatban foglaltak szerint járt el" – válaszolta lapunknak az MLSZ sajtóosztálya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés