Hirdetés

Botrány Dunaharasztiban: majmot sanyargatott az állatvédő nő

 portré

Rézuszmajmot tartott egy magát állatvédőnek mondó nő Dunaharasztiban a sufnijában, engedélye nem volt rá. A megkínzott állatot a hatóság  elkobozta.

A hányatott sorsú majom jelenleg a Fővárosi Állatkertbiztonságában rehabilitálódik, karanténban tartják. Az állatot a Pest megyei Dunaharasztiban találták, egy sufniban, ketrecben tartották. Pénteken lakossági bejelentés nyomán itt talált rá a hatóság. A házigazda - annak ellenére, hogy a vadállatnak papírjai, neki pedig engedélye nem volt a tartására - nem értette, mit keresnek nála a rendőrök - írta az index az rtl.hu alapján.

"Fennhangon üvöltözte még a hatóságnak is, hogy hát ő ezt a majmot kobozta" – számolt be a történtekről az rtl.hu-nak Csikós Róbert a Segítő Angyalok állatvédő szervezet munkatársa. Az állatot a Fővárosi Állat-és Növénykert szakemberek elkábították és elszállították, azóta ők gondozzák az állatot. Mivel nem voltak papírjai, ezért most karanténban van. 

Hanga Zoltán a Fővárosi Állatkert szóvivője szerint tilos majmot otthon tartani
Hanga Zoltán a Fővárosi Állatkert szóvivője szerint tilos majmot otthon tartani Forrás: TV2

"Magyarországon gyakorlatilag minden majomfajta tartása tilos a magánszemélyek számára egy jogszabály miatt.

A rézuszmajom e jogszabály szerint különösen veszélyeztetett fajnak minősül. Hogy a karantén letelte és a hatósági eljárás lezárulta után mi lesz az állat sorsa, azt még nem tudni - monbta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az RTL-nek.




Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés