Hirdetés

Botrány a magyar rendőrségen: tévedésből bilincsbe vertek, fogdába zártak négy kamaszt

 portré

Lepkére vetődött a rendőrség: a négy kamasznak semmi köze nem volt ahhoz a rabláshoz, ami miatt mégis bilincsbe verték és 72 órára a zárkába csukták őket

Az ügy előzménye, hogy a békásmegyeri üzletsoron a  négy kamasz a közeli HÉV felé sétált, amikor picit odébb egy szintén négyfős társaság késsel fenyegetett és megvert egy férfit, majd 80 ezer forintot vett el tőle. A rendőrség a két társaságot összekeverte, nem a rossz fiúkat, hanem az ártatlanokat fogták el és verték bilincsbe. Emiatt a rablással gyanúsított 15 éves Gergő, Bálint, egy harmadik fiú és egy lány 72 órát töltött rács mögött.

"Miután ránk tették a bilincset, egy vezetőszárat rákötöttek, és úgy húztak minket, mint a kutyákat. Kérdeztem, hogy miért visznek be, vagy hogy mit csináltam, és hogy hagyjanak békén. Azt mondták, hogy pontosan jól tudom, hogy most miért visznek be. Semmi konkrét választ nem kaptunk az egész bentlétünk alatt, bármit kérdeztünk" – panaszolta Gergő az RTL Klub Híradójának.

Az eljárás még három hónapig tartott azután, hogy kiengedték az ártatlan gyerekeket az őrizetből. Azóta megszüntette a nyomozást a rendőrség - írta az index.hu. A kamaszok a Magyar Helsinki Bizottság segítségével most pert indítottak a rendőrség ellen, bocsánatkérést és sérelemdíjat várnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés