Hirdetés

Borzalom Baranyában: a sofőr és az utasa is szörnyethalt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szörnyű baleset történt vasárnap Vásárosdombón. A sofőr és az utasa is szörnyethalt, miután a tilos jelzés ellenére ráhajtott a sínekre. Volt olyan szemtanú, aki integetve próbálta jelezni az autósnak, hogy álljon meg, de hiába. A mozdonyvezető próbálta lefékezni a szerelvényt, de csak több száz méterre tudott megállni. 

"Reggel 8 óra körül Vásárosdombóból a vasúti átjáróba hajtott egy autós a tilos jelzés ellenére, ahol összeütközött a Budapest irányába tartó vonattal. A baleset során az autóban egy férfi és egy nő utazott, akik mindketten az életüket vesztették” – közölte Szántó Valentin, a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ATV Híradó a baleset után a helyszínen járt. A szemtanúk szerint többen próbálták jelezni a sofőrnek, hogy jön a vonat. "Integetett kézzel, hogy ne gyertek, mert jön a vonat, és átjöttek… átjöttek” – idézte fel az egyik szemtanú. 

"Azt láttam, hogy itt a fűben van az autó, hogy baleset történt. Tudtam, hogy a vonat, mert elment a vonat, mert nem tudott megállni a vonat, egy kicsit följebb állt meg. Futottak itt sokan, hogy segítenének, de nem tudtak, meg nem tudták kinyitni a kocsit sem, meg semmit sem, az ajtót, és valamelyik mondta, hogy már sajnos nem élnek” – számolt be az esetről egy helyi asszony, aki a hatalmas csattanás után rohant a helyszínre, de segíteni már ő sem tudott. 

A baleset körülményeit még vizsgálják, de az biztos, hogy a baleset idején a fénysorompó szabályosan működött, az autó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé - írta az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés