Hirdetés

(18+) Borzalmas gyilkosság történt: tinik szúrtak halálra egy 12 éves lányt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mivel a gyanúsítottak még gyerekek, büntetőjogilag nem vonhatók felelősségre a szörnyű tettük után. Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője megrendítő vallomást tett az esettel kapcsolatban: "Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava."

Borzalmas gyilkosság történt Németországban, Luisét az észak-rajna-vesztfáliai Freudenbergben szombaton. Egy 12 és 13 éves diáklány több késszúrással meggyilkolták a szintén 12 éves társukat, Luisét.

A rendőrség és az ügyészség kedden közös tájékoztatót tartott, ahol azt közölték, hogy a kislány ismerte a gyilkosait. Mario Mannweiler koblenzi főügyész felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel a gyanúsítottak még gyerekek, ezért büntetőjogilag nem felelősségre vonhatók. A rendőrség a bűntény helyszínének többszöri átfésülése ellenére sem találta meg eddig a gyilkos fegyvert.

Luisét utoljára szombat délután látták élve Freudenbergben, amikor egy barátjától tartott hazafelé. Az eltűnt lány felkutatására a rendőrség mellett nyomkereső kutyát és hőkamerával felszerelt helikoptert is bevetettek, de nem találták meg.

A 12 éves diáklány holttestére vasárnap találtak rá egy bicikliút mellett - közölte az MTI.

A két tizenéves lány azután vált gyanússá a nyomozóknak, hogy első alkalommal tett vallomásuk több ponton is ellentmondott más szemtanúk vallomásának. A második kihallgatás alkalmával, amelyre pszichológus és gondviselőjük jelenlétében került sor, a hatóságok szembesítették a lányokat az ellentmondásokkal, akik a kihallgatás végén beismerték tettüket.

"Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava" – mondta az esetről Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője. Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök azt mondta, felfoghatatlan és hátborzongató, ami történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés