Hirdetés

Bill Gates miatt magyarok adatai kerültek veszélybe

Nap Híre portré Nap Híre

A Microsoft Edge veszélyes hibát rejt, legyen óvatos, ha nem akarja, hogy rossz kezekbe kerüljenek az adatai. A felhasználók hónap óta jelzik, hogy veszélyes hiba található a böngészőben, ám idáig nem történt frissítés.

Furcsa hiba miatt férhet hozzá a személyes adatainkhoz az egyik legkedveltebb internetes böngésző - írja a Divany. A portál szerint a rendszer automatikus újraindulását követően az általa szinte soha nem használt Microsoft Edge böngésző automatikusan elindult, és elkezdte letölteni a korábban általa a Google Chrome-ban eltárolt böngészési előzményeit. Hiába tiltotta le korábban az Edge számára az adatok importálását, valahogy mégis megtörtént. 

A Microsoft Edge a felhasználó megerősítését követően rendszeresen importálja az adatokat a Windows-eszközén elérhető más böngészőkből. Ezek az adatok magukban foglalják a kedvenceket, a böngészési előzményeket, a cookie-kat, az automatikus kitöltési adatokat, a bővítményeket, a beállításokat és egyéb böngészési adatokat. Azonban ebben az esetben az engedélyezés nem történt meg, és az adatokhoz a felhasználók nem adtak hozzáférési engedélyt - magyarázta egy szakértő a jelenséget az X-en. 

A felhasználók közül sokan amiatt aggódnak, hogy veszélyes következményekkel járhat a hiba. 

Korábban arról is írtunk, hogy elérhetővé vált egy ingyenes webes kiterjesztés, amely azt ígérte, hogy minden, Tóth Gabival kapcsolatos tartalmat elrejt a felhasználó elől. A Tóth Gabi Content Blocker leírása így szól: „Ez a Chrome kiegészítő eltávolítja a Tóth Gabihoz kapcsolódó tartalmakat a magyar (.hu) weboldalakról, biztosítva egy Tóth Gabi-mentes böngészési élményt. (…) A kiegészítő állapota egyszerűen szabályozható egy ki- bekapcsoló gombbal. (…) Egyszerű telepítés és azonnali működés”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés