Hirdetés

Sötét titkok: ezek az emberek tudhattak a bicskei pedofil erőszakról

Nap Híre portré Nap Híre

Interjút adott az a Csókay László, akinek a bicskei nevelőotthon két alkalmazottja is jelezte már 2011-ben, hogy szexuális erőszak zajlik az épületben. Az interjú újabb neveket fedett fel, akik már jóval a botrány kirobbanása előtt tudtak a pedofil ügyekről. 

Interjút adott a Népszavának Csókay László, akinek a bicskei gyermekotthon két nevelője már 2011-ben bejelentette a szexuális erőszakot. Ő volt a fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője.

A lapnak azt mondja, mindenről tájékoztatta közvetlen főnökét, Pölöskei Gábornét, akinek a bátyja, Áder János 2016-ban államfőként jóváhagyta a később pedofília miatt elítélt igazgató állami kitüntetését, illetve Csomós Miklós akkori főpolgármester-helyettest, akivel azonnal fegyelmi eljárást indítottak, rendőrségi feljelentést tettek. A rendőrök kilenc hónapon át nyomoztak, de akkor nem állapították meg a bűncselekmény elkövetését.

,,Arra a kérdésre nem tudok választ adni, hogy a rendőrség 2011-2012-ben hogyan jutott egészen más eredményre, mint 2016-ban – mondta, hozzátéve, hogy ők semmilyen tájékoztatást nem kaptak a nyomozásról. 

Csókay szerint ő nem tudott arról, hogy V. Jánosnak azért kellett eljönnie az előző munkahelyéről, mert egy anya panaszt tett ellene. Az interjú során többször is jó szakembernek nevezte az igazgatót. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés