Hirdetés

Turistacélpontok és látványosságok, amiket nem nézhet meg 2024-ben

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Ha a következő helyszínek az Ön bakancslistáján is rajta vannak, akkor egy darabig még ott is maradnak: vannak, amelyeket csak ideiglenesen zártak le, de akad olyan is, ami sajnos megsemmisült.

2023 arról szólt, hogy bepótoljuk az elvesztegetett időt. A covid-járványt követően a turisták egyfajta "bosszúként" elárasztották Európa legnagyobb városait és Amerika nemzeti parkjait, és elmentek - vagy visszatértek - néhány olyan helyre, amelyek a világjárvány idején elérhetetlenek voltak. A világ azonban sokat változott a járvány kitörése óta. Sok vállalkozás bezárt, mivel az emberek átálltak a távmunkára, és nem minden turisztikai látványosság vészelte át sértetlenül az időszakot.

Most mutatunk pár olyan népszerű úticélt és látványosságot a CNN cikke alapján, amelyek végleg vagy ideiglenesen bezártak, így nem látogathatók. 

Pompidou-központ, Párizs

Hivatkozás másolása

Bár a múzeum még mindig megdöbbentően modernnek tűnik, a Pompidou valójában már a hatodik évtizedében jár. A francia fővárosban idén nyáron megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok után a Pompidou egy kis "pihenőt" tart, hogy 260 millió eurós modernizáláson essen át.

Splash Mountain, Florida és Kalifornia

Hivatkozás másolása

A Disney egyik legismertebb attrakciója, a Splash Mountain egy rönkcsúszdás hullámvasút, amit eredetileg a "Dél dala" című film ihletett. A művet sokáig kritizálták, mert az NAACP egy korábbi kijelentése szerint "a rabszolgaságot dicsőíti". Mind a kaliforniai Disneylandben, mind a floridai Disney Worldben található Splash Mountain átalakul, és "A hercegnő és a béka" című film elemeit fogja tükrözni. 

Az operaház fantomja, New York

Hivatkozás másolása

35 év és közel 14 ezer előadás után Az operaház fantomja című ikonikus musical 2023-ban búcsúzik a New York-i színpadon. Az operaház fantomja a Broadway valaha volt leghosszabb ideig futó show-ja lett, olyan népszerű musicaleket előzve meg, mint a "Macskák" vagy a "Nyomorultak".

Elefánt-szikla, Tajvan

Hivatkozás másolása

Ez a népszerű tajvani látványosság - egyben kedvelt fotózási helyszín - nevéhez hűen valóban egy elefánt ormányára hasonlított. 2023. december 15-én omlott a tengerbe. A sziget északkeleti partvidékén található helyszín már régóta veszélyben volt az erózió miatt, és 2010 óta nem volt látogatható.

Notre Dame, Párizs

Hivatkozás másolása

2019-ben a világ elborzadva figyelte, ahogy a párizsi Notre Dame-székesegyház kigyulladt, majd özönleni kezdtek az adományok a történelmi nevezetesség helyreállítására. Emmanuel Macron francia elnök eredetileg a híres templom modernebb átépítését támogatta, de a hagyománytisztelők győztek, és a 850 éves látványosságot eredeti formájában állítják helyre. A Notre Dame-ot a tervek szerint 2024 decemberében nyitják meg újra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés