Hirdetés

Így mentheti meg az életünket Beyoncé és Taylor Swift

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A két énekesnő dalai több szempontból is jót tesznek az ember szívének.

Taylor Swift "You're Losing Me" és Beyoncé "Virgo's Groove" című számának is tökéletes tempoja van a kézzel végzett újraélesztéshez, és az Amerikai Szív Szövetség friss tweetje szerint "életmentő" lehet a hallgatásuk - írja a CNN.

A kézzel végzett újraélesztés mindössze 2 lépésből áll: Ha látod, hogy valaki összeesik, akkor azonnal hívd a segélyhívó számot és kezdd meg az újraélesztését, percenként 100-120-as ütemben

- olvasható a szövetség X-oldalán (korábban Twitteren). Mindkét dal percenkénti üteme 100 és 120 között van, és ez az a sebesség, amiben a mellkaskompressziót kell végezni újraélesztés esetén. A két énekesnő dalának dúdolása vagy éneklése pedig segíthet abban, hogy az életmentő intézkedésnél tökéletes tempóban maradjunk.

Az Amerikai Szív Szövetség még egy lejátszási listát is létrehozott, és az itt összegyűjtött dalok mindegyike életet menthet az újraélesztési folyamat során. A listára olyan dalok kerültek még fel, mint Lady Gaga "Poker Face" és "Just Dance" számai, Bruno Mars "Uptown Funk" című klasszikusa, Whitney Houston "I Wanna Dance With Somebody" slágere, illetve a Bee Gees "Stayin Alive" című dala.

Mit tegyünk az újraélesztés során?

Hivatkozás másolása

Egyik tenyerünket helyezzük a mellkas középvonalába, a szegycsont alsó harmadába, másik kezünkkel ujjainkat kulcsoljuk át, majd 100-as frekvenciával kezdjük el a mellkas lenyomását. Ezek mélysége a mellkas keresztmetszetének egyharmadáig érjen, s ez úgy sikerülhet, ha teljes testsúlyunkkal a beteg mellkasára nehezedünk, és vállaink függőlegesen a nyomáspont fölé esnek. Közben pedig tartsuk a ritmust! Ide kattintva megtekinthetik az újraélesztés alapjait, amit az Országos Mentőszolgálat szakembere mutat be egy YouTube-videóban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés