Hirdetés

Betiltják a görögdinnyét a pünkösdi hétvégén

 portré

Egyre több turistavárosban rettegnek a hosszú és lélekhevítő ünnepektől. Mert többnyire nem az áhítat szövi át, hanem épp ellenkezőleg: elszabadul a pokol.

A népszerű olaszországi üdülőhely, Lignano a pünkösdi hétvégén dorbézolni vágyó fiatalok seregére készül. Ezért meglehetősen szigorú szabályokat léptettek életbe. Az üvegpalackos és dobozos italok tilalma mellett görögdinnyét sem árusítanak – a szabálysértőket 5000 eurós büntetés fenyegeti. Főleg az osztrákoktól félnek, emlékezve a járvány előtti botrányos hétvégékre. Összesen 80 ezer külföldit várnak.

Ezen a hétvégén azonban nem árusíthatók üveges vagy dobozos italok, sőt, a bárokban is csak műanyag vagy kartonpoharakban szolgálhatnak fel italokat. És csak az éttermek, bárok kínálhatnak alkoholt.

Tiltólistára került a görögdinnye is – mert éjszaka ugyan jól fogy(na) és jól es(ne) a frissítő gyümölcs, de másnap tele lenne a város eldobott dinnyehéjjal.

Lignano már előrelátóan bekerítette a virágágyásokat, és elkerítette a szökőkutakat. Megduplázzák a járőröző biztonsági erők számát is - írja a kroen.at

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés