Hirdetés

Drámai részleteket árult el ritka betegségéről sokak kedvenc színésznője

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Selma Blair bottal a kezében szerepel a brit Vogue magazin májusi számának a címlapján.

Az ötvenéves színésznő, akit a Dr. Szöszi, a Hellboy és a Kegyetlen játékok című filmekből ismerhet a nagyközönség a súlyos betegsége, a szklerózis multiplex miatt szerepelt bottal a kezében a magazin címlapján. Természetesen egy interjú is készült a sztárral, amely során drámai részleteket árult el betegségéről és a harcról, amit nap mint nap meg kell vívnia.

Érzelmi és fizikai kötődés fűz a bothoz. Amint megfogom, megnyugszik a hangom és a testem. A kiterjesztésemmé vált. És tudom, hogy növeli a láthatóságot is, rengeteg fiatal ember kezdte el felvállalni a botját

- mondta Selma, majd hozzátette: sokat számít a reprezentáció és fontos számára, hogy segítsen eltávolítani a társadalomban élő megbélyegzést vagy a túlzott kíváncsiságot valaki más iránt.

Egészségügyi állapotával kapcsolatban elmondta, több mint 40 éve tapasztal kellemetlen tüneteket, de sokáig egy orvos sem vette komolyan a tüneteit, így inkább megtanulta titokban tartani azokat, főleg azért, mert nem szerette volna elveszíteni a munkáit. Végül 2018-ban diagnosztizálták a szklerózis multiplex betegséggel, azóta egy hematopoetikus őssejt-transzplantáción is átesett, és azon dolgozik, hogy Hollywood minél inkluzívabb legyen a fogyatékossággal élők számára - írja a 24.hu.

A magazin megszólaltatta Blair kolléganőjét és barátnőjét, Christina Applegate-et is, akinél két évvel ezelőtt diganosztizálták ugyanezt a betegséget. Mint mondta, Selmanak köszönheti, hogy tüneteivel orvoshoz fordult. Bár először a szakemberek is kételkedtek, végül kiderült, ő is ugyanabban a betegségben szenved, mint barátnője. "Lényegében, miatta jobb az életminőségem" - tette hozzá Christina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés