Hirdetés

"Osztálytársamnak rácsapott a fenekére" - dagad a botrány Bese Gergő körül, kitálalt egy volt diák

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre dagad a botrány a kettős életet élő, volt sztárpap körül. Az RTL Híradónak megszólalt egy férfi, aki azt állítja, hogy Bese Gergő azért rúgatta ki őt, mert melegként részt vett a homofóbnak tartott gyermekvédelmi törvény elleni tüntetésen. Bese egyik korábbi diákja is kitálalt, ő azt állítja, a plébános az évfolyamtársának és az osztálytársának a fenekére is rácsapott. 

Bese Gergő egy ismerőse azt állítja: nem a véletlen műve volt, hogy kirúgták a korábbi munkahelyéről, hanem Bese Gergőé. "Én meleg vagyok, és akkoriban egy katolikus egyházhoz köthető cégnél dolgoztam, egy plébános volt a főnököm. Amikor 2021-ben kijártam a homofób törvény elleni tüntetésekre és erről posztoltam a Facebookra, felhívta a főnökömet, és ennek végül az lett a következménye, hogy mivel ez nem összeegyeztethető a katolikus értékrenddel, ezért lazábbra fűztük a viszonyunkat" - mesélte a férfi, akinek azt mondták, hogy egyéni vállalkozóként fogják tovább foglalkoztatni, megrendelést ezután viszont nem nagyon kapott. 

Az RTL felidézte azt is, hogy amikor Hodász András volt katolikus pap tavaly coming outolt, Bese Gergő egy cikkben kritizálta emiatt. Azt írta, hogy ez a téma úgy kellett a liberális mainstream-nek, mint egy falat kenyér. Azt is írta, hogy Hodász András mindenáron fel akarja kelteni a gyanút, hogy aki maga köré gyűjti a fiatalokat, állandóan programokra viszi őket, sőt, még a plébániára is beengedi a fiatalokat, már gyanús. A cikket azóta eltávolították a vasarnap.hu-ról. 

Bese Gergő korábban több iskolában is dolgozott, egy volt tanítványa szerint kamaszként őt is miatta rúgták ki az iskolából. "Megbíztam benne és elárult" - mondta a híradónak. A férfi elmondta, élete egyik legnehezebb periódusában volt, amikor Bese Gergő fiatal, friss papként hittant kezdett tanítani náluk. Lazább és könnyebben megközelíthető volt, mint a többi tanár, és szerette magát körülvenni fiatalokkal, az érintett pedig örült, hogy végre segítséget kérhet valakitől. 

Gergő atya egyből szaladt az igazgatóhoz, és anya mondta nekem, hogy gratulálok, ki lettél rúgva az iskolából. Mondom miért? Azt mondta, hogy az igazgató úr azt mondta, hogy Gergő atya elmondta... 

A konkrét esetet azonban nem hozta nyilvánosságra a híradó, ugyanis a volt diák attól fél, hogy az alapján felismerhető lenne. Olyan dolgott tett, ami nem fért az iskola értékrendjébe. Azt mondja, felnőttként már azt is furcsának tartja, hogy a pap mindent tudni akart róluk, vagy hogy sokszor bulizni is elment a diákjaival. 

Évfolyamtársamnak és az osztálytársamnak rácsapott a fenekére, az is fura volt, főleg egy paptól, meg egy tanártól 

- tette hozzá a férfi. 

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, pénteken felfüggesztették a szolgálat alól a sokak által csak "sztárpapként" emlegetett Bese Gergő Péter dunavecsei plébánost, aki a vád szerint melegpartikon vett részt. A kettős életű sztárpapról állítólag fotó- és videófelvételek is készültek ezeken az eseményeken, amelyek az információk szerint a Miniszterelnökséghez is eljutottak. Arról is írtunk, hogy Bese Gergő szombaton egy TikTok-videóban üzent, melyben nem tagadta a sajtóban róla közölt cikkeket, riporokat. Mint mondta: "Fáj a szívem mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért. szeretnék őtölük, és mindenkitől bocsánatot kérni, ha bármivel is megbotránkoztattam, vagy bármivel is megbántottam őket."

A minap pedig arról számoltunk be, hogy a A Telex információi szerint egy féltékenységi dráma vezetett végül a Bese Gergő körül kialakult botrány kirobbanásához. A lap forrásai szerint Besének eltitkolt kapcsolata volt egy olyan férfivel, akit még az egyik kormányhoz közeli újságnál ismert meg. Ez az illető úgy vélte, hogy exkluzív romantikus kapcsolatban állnak a pappal, ezért is döbbent meg, amikor egy internetre felkerült videóban felismerte partnerét, mégpedig a karkötője alapján. Ami ezután történt, arról viszont két verziót is hallott a lap: az egyik szerint Bese barátja másokkal is megosztotta, amit a videón látott, a másik verzió szerint pedig Bese barátjának egy női ismerőse osztotta meg másokkal is az információt, mert féltékeny volt a papra, a videó pedig kapóra jött neki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés