Hirdetés

Kezdődik az őrület, hatalmas káosz lehet a kutakon év végén

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, az elmúlt időszakban folyamatosan csökkentek az üzemanyagárak itthon, azonban nemrég ez véget ért, januártól pedig jön a brutális áremelkedés, ugyanis a jövedéki adó megemlése miatt 41 forinttal fog emelkedni a benzin és a gázolaj ára. Arról is írtunk, hogy a szakértők szerint az ünnepek környékén, főként a két ünnep közötti időszakban a magyarok megrohamozhatják a kutakat a januárban várható jelentős mértékű áremelkedés miatt. 

A Mol csoport a minap arról tájékoztatta a kereskedelmi partnereit, hogy van elegendő üzemanyag ahhoz, hogy kiszolgálják az igényeket, azonban minél több megrendelést kapnak egyszerre, annál hosszabb logisztikai futamidővel kell számolni.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint nem árt még  szenteste előtt elmenni megtankolni a személygépkocsikat. Grád Ottó úgy nyilatkozott, hogy a jövedéki adó emelése EU-s kötelezettség, de "ehhez már évekkel korábban hozzá kellett volna nyúlni". Mint mondta, valószínűleg a kutasok az autósokra fogják áthárítani az adót. 

"Az utolsó békeévekhez hasonló lesz az idei forgalmi adat" – fogalmazott Grád Ottó. 2023-ban a piacnak sikerült korrigálnia a tavalyi többletet, a csúcsfogyasztást.

A főtitkár megjegyezte azt is, hogy nem érdemes az év végére halogatni a tankolást, ugyanis a benzinkutakon várhatóan hirtelen megnövekszik majd a kereslet, emiatt fennakadások lehetnek. Ezzel amellett, hogy anyagilag is jobban járunk, elkerülhetjük az ünnepi tumultust.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés