Hirdetés

Susan Sarandon újabb munkát bukott el antiszemita megnyilvánulásai miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Újabb csapást szenvedett az Oscar-díjas színésznő karrierje, valószínűleg most már ő is bánja, hogy palesztinpárti posztokat osztott meg a közösségi oldalain, és több rendezvényen is felszólalt, ahol zsidóellenes kijelentéseket tett.

Mint ismert, két héttel ezelőtt a sztár hollywoodi ügynöksége, az UTA döntött úgy, hogy kirúgják a Thelma & Louise sztárját és nem képviselik tovább. Az ügynökség munkatársai bennfentesek szerint megbántva érezték magukat Sarandon botrányos kijelentései után, amelyeket november 17-én egy New York-i palesztinbarát tüntetésen tett. Akkor úgy fogalmazott, hogy a zsidók most "ízelítőt kapnak abból, milyen ebben az országban muszlimnak lenni, akik [mármint a muszlimok] oly gyakran ki vannak téve az erőszaknak". Mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet háborúja miatt világszerte növekedni kezdtek az antiszemita támadások.

Bár múlt héten nyilvánosan elnézést kért a színésznő mindenkitől, ám sokan úgy gondolták, hogy bocsánatkérése nem volt túl őszinte, és mindezt túl későn tette. Egy bejegyzésben úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy

"szörnyű volt ez a megfogalmazás, mivel azt sugallja, hogy a közelmúltig a zsidók számára idegen volt az üldözés, holott ennek az ellenkezője igaz. Mélységesen sjanálom, hogy ezzel a megjegyzéssel lekicsinyítettem a valóságot és sokakat megbántotta. Az volt a szándékom, hogy szolidaritást mutassak, sajnálom, hogy ezt nem sikerült megtennem".

A bocsánatkérés ellenére kedden a PTO Films produkciós cég is úgy döntött, hogy nem akar tovább együtt dolgozni Susan Sarandon színésznővel a botrányos zsidóellenes kirohanásai után - tudta meg a Page Six.

A PTO Films szeretné világossá tenni, hogy Susan Sarandon nézetei nem tükrözik szervezetünk véleményét

- nyilatkozta az amerikai hírportálnak David Barroso, az indie filmgyártó cég társalapítója. "Fontolóra vettük őt egy rövidfilmhez, ám a közelmúltban tett nyilatkozatai miatt úgy döntöttünk, hogy másnak adjuk a szerepet" - tette hozzá. 

A 77 éves Sarandon egyébként a produkciós cég "Slipping Away" című rövidfilmjében kapott volna szerepet, amely egy thriller, ami egy skrizofén férfiról szól, aki "saját pszichózisával és felesége házasságon kívüli viszonyával küzd". Sarandon Dr. Sylvia Mansfield szerepét alakította volna a filmben. Egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a helyét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés