Szalmonella miatt be kellett zárni a svájci Barry Callebaut csokoládégyártó cég belgiumi üzemét.
A Ferrero-botrány után most a svájci Barry Callebaut csokoládécsoportnak kell ideiglenesen bezárnia a belgiumi Wieze-ben található gyártóüzemét. Az ok: szalmonellafertőzésre bukkantak.
A belgiumi üzemet a világ legnagyobb csokoládégyáraként tartják számon. Többek között Magnum fagylaltokhoz és Kitkat szeletekhez szállít csokoládé-alapanyagot és masszát. De olyan élelmiszeripari multinacionális cégeknek is, mint a Nestlé. A belga gyár a szennyezett csokoládét eddig 73 partnerének szállította ki.
Egyelőre nem világos, hogy a gyár mikor kezdheti újra a működését. Állítólag legalább 1 200 ember munkája érintett, közülük 600-an magában a gyárban dolgoznak - irja a blick.ch
(Nyitókép: illusztráció)
Kapcsolódó cikkek
- Megvan a csodaszer? Ez a gombafajta lassíthatja bizonyos rákos daganatok növekedését A City of Hope rákkezelő központ új kutatása szerint a fehér csiperkegomba kivonata lassíthatja a prosztatarák előrehaladását azáltal, hogy gátolja a tumor növekedését és támogatja a rák elleni küzdelemben részt vevő immunsejteket.
- Ez a rejtett jele a demenciának: akár már egy évtizeddel a többi tünet megjelenése előtt felfedezhető Az, hogy elveszítjük a szaglásunkat, nem egy elhanyagolható dolog – ez akár a demencia korai jele is lehet.
- Sokkoló dolog derült ki sokak kedvenc konyhai eszközéről: mégsem olyan egészséges az air fryer? Sokkoló dolog derült ki sokak kedvenc konyhai eszközéről: az utóbbi években hatalmas népszerűségre tettek szert az úgynevezett air fryer-ek, most azonban kiderült, hogy mérgező lehet az étel, amit készítünk.
- Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, most nagy a baj A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ visszahívott egy sokak által használt gyógyszert.