Hirdetés

Bejelentést tett a kormány - újabb csapás a napelemre vágyóknak

 portré

Lefújták a pályázat második körét, melyben ingyen milliókkal kecsegtetik a napelemre vágyókat. A támogatási lehetőséget abban az esetben nyitják meg újra, ha hozzáférünk az uniós helyreállítási alap pénzeihez.

Az energiaügyi államtitkár bejelentette, hogy a korábbi közléssel és kiírással szemben mégsem lehet novemberben jelentkezni a napelempályázat újabb körére. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervről szóló bizottsági megállapodásig biztosítja a szükséges forrásokat, a pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés.

A pályázatikiírás szerint, november 28-ától kezdődően lehetett volna jelentkezni az új fordulóra, melyre a rezsiemelés miatt valószínűleg még jobban nőtt volna az érdeklődés. 

A kormány múltheti bejelentése alapján az új napelem-telepítéseknél egyelőre nem lesz lehetőség a villamosenergia-hálózatba való betáplálásra. Aki még nem adta be az új rendszerének a hálózatba csatlakozásához szükséges engedélykérelmét, az mostantól csak saját felhasználásra termelhet áramot a napelemével – írta meg a Blikk.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés