Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tettek az óraátállítással kapcsolatban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Régóta vitatott téma az óraátállítás és annak eltörlése. Magyarországon és Európa-szerte évente kétszer át kell állítani az órákat, azonban a világ országainak 60 százaléka egyáltalán nem állítgat. Az Európai Unióban régóta komoly érvelések folynak az óraátállítás eltörléséről, de a tagállamok még nem hoztak döntést.

Nagyon sokan érvelnek a nyári mellett, ugyanis így télen is tovább lenne világos, míg a reggeli sötétebb órákban úgyis inkább otthon készülődnek az emberek - írja a Blikk Rúzs. Azonban a Magyar Alvásszövetség most közleményt adott ki a témával kapcsolatban.

Elképzelhető, hogy az óraátállítás eltörlését támogató kronobiológiai érveket fölülírhatják a jelenlegi energiabiztonsági és gazdasági szempontok

- mondta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke. Hozzátette, az első nemzetközi olajválságot megelőzően az általánosan érvényben lévő standard időszámítás volt a célszerű választás, de jelenleg hasonló, ha nem még súlyosabb energiaválság van kibontakozóban, így ennek időszerűsége kérdésessé válhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés